De ce refuză Ursula von der Leyen să publice mesajele schimbate cu șeful Pfizer. Cazul similar când șefa CE și-a resetat telefonul

Ombudsmanul UE a emis o mustrare oficială Comisiei Europene pentru incapacitatea președintelui său, Ursula von der Leyen, de a face publice mesajele text schimbate cu șeful Pfizer în timpul pandemiei.

Avocatul Poporului din UE, Emily O’Reilly, și-a menținut joi, 14 iulie, verdictul de administrare defectuoasă din partea comisiei, declarând că nu a ”răspuns la întrebarea de bază dacă există mesajele text în cauză” și nu a explicat cum va trata cererile similare in viitor.

”Recentele dezvăluiri despre tacticile de lobby ale unei multinaționale americane în Europa, inclusiv mesaje text scurse, arată urgența acestei probleme pentru administrațiile publice”, a spus O’Reilly, referindu-se la dosarele Uber, dezvăluirile publicate de jurnaliştii din 29 de țări, legate de tacticile agresive de lobby ale companiei din Silicon Valley la Bruxelles și în alte părți.

O’Reilly a spus că gestionarea de către comisie a cererii de acces la documente a lăsat „impresia regretabilă a unei instituții a UE care nu este deschisă în chestiuni de interes public semnificativ”.

Disputa a apărut după ce un jurnalist a cerut acces la mesajele text schimbate între Von der Leyen și șeful executivului Pfizer, Albert Bourla, în urma unui raport din New York Times care detalia diplomația personală care a ajutat UE să obțină 1,8 miliarde de doze de vaccinuri. Comisia a refuzat să ofere acces la mesaje, determinând un apel către Ombudsman.

După o constatare inițială de administrare defectuoasă, comisia a declarat luna trecută că nu poate și nu trebuie să găsească mesajele, într-un răspuns oficial adresat ombudsmanului.

Făcând o declarație finală joi pentru a închide cazul, O’Reilly a spus că comisia nu a oferit niciun motiv întemeiat pentru care mesajele nu ar fi trebuit să fie lansate. ”Accesul public la mesajele text legate de muncă este un domeniu nou pentru administrația UE și unul care trebuie abordat în mod substanțial și cu bună-credință. Această anchetă este un semnal de alarmă pentru toate instituțiile UE”, a spus ea.

Deși ombudsmanul nu poate emite nicio sancțiune, raportul ei poate crește presiunea asupra executivului UE pentru o mai mare transparentizare a mesajelor text și instant.

Avocatul poporului a spus că toate mesajele text și instant legate de muncă ar trebui să fie recunoscute ca documente UE, supuse astfel regulilor privind accesul publicului.