USLIP Iasi, scrisoare deschisa catre premierul Viorica Dancila

USLIP Iasi a lansat o scrisoare deschisa catre premierul Viorica Dancila. Reprezentantii USLIP Iasi ii aduc la cunostinta premierului Romaniei situatia ingrijoratoare pe care o inregistreaza la nivelul grupului mai sus mentionat. In scrisoarea deschisa se mentioneaza faptul ca, la nivelul USLIP Iasi sunt zeci de persoane care sufera de diverse tipuri de cancer.

''In atentia Doamnei Prim-Ministru Viorica Dǎncilǎ,

Prin prezenta, dorim sa va aducem la cunostinta situatia ingrijoratoare pe care o inregistram la nivelul grupului socio-profesional pe care il reprezentam. Intre anii 2014 – 2018, am inregistrat la nivelul sindicatului nostru, un numar de 86 cazuri de diverse tipuri de cancer.
Mentionǎm cǎ USLIP IASI are aproximativ 8.600 membri de sindicat ceea ce inseamnǎ cǎ incidenta este de aproximativ 1%. Dacǎ luǎm in considerare faptul cǎ populatia din Romȃnia este formatǎ si din alte categorii (copii, pensionari, etc.) pe care noi nu ii putem contabiliza, rezultǎ o incidentǎ probabilǎ de aproximativ 2%! din totalul populatiei ceea ce se constituie intr-un procent catastrofal!
Precizǎm cǎ in 24.02.2017, i-am adresat Primului-Ministru de atunci, domnul Mihai Grindeanu, o adresǎ identicǎ care a rǎmas fǎrǎ rǎspuns.
Incidenta crescuta a acestei boli ne determina sa tragem un semnal de alarma la autoritatile statului roman pentru a aduce la cunostinta faptul ca existǎ si cauze subiective care pot genera aceastǎ boalǎ.
Mass-media semnaleazǎ constant faptul cǎ legumele si fructele provenite din Romȃnia sau importate, sunt stropite cu substante cancerigene, cu un inalt grad de risc pentru sǎnǎtate.
Prin urmare, va rugam sa intreprindeti toate diligentele pe care vi le confera autoritatea de Prim- Ministru, pentru a cere institutiilor cu responsabilitate in domeniu (Ministerul Sanatatii Publice, Directia Sanitar Veterinara, Ministerul Mediului, SRI) sa identifice cauzele subiective si sa ia masuri pentru neutralizarea acestora.
Solicitǎm Parlamentului Romȃniei sǎ elaboreze acte normative care sǎ aibǎ in vedere protejarea securitǎtii alimentare a populatiei din Romȃnia.
Consideram sanatatea publica ca o zona de securitate

» Sursa: bzi.ro

APRECIAZA ARTICOLUL !