Utilitatea benzilor LED si avantajele pe care le ofera acest tip de iluminare

35

Din ce in ce mai multi oameni iau in calcul economia energetica, fiind una din problemele principale care ii preocupa zi de zi. De asemenea, aceasta problema a devenit importanta la nivel global, nu numai la nivel individual.

Oamenii cauta sa micsoreze costurile facturilor de curent, au facut din economia de energie o prioritate, insa nu doresc sa puna pe locul 2 sanatatea ochilor si cauta solutii cat mai bune de iluminare care sa fie realmente economice. O banda leduri  se va incadra cu succes in aceasta categorie, adica aceea a metodelor de iluminare economice si eficiente.

De ce este banda cu leduri un accesoriu versatil pentru designul locuintelor

Banda cu leduri poate fi incadrata in categoria corpurilor de iluminat versatile, intrucat este folosita atat pentru iluminatul exterior, cat si pentru cel interior, fiind si un accesoriu de mobilier gratie caruia se poate crea un aspect modern al pieselor care completeaza spatiile din propria locuinta.

Sunt si variante de benzi cu LED colorate, care se monteaza usor si rapid si care creeaza un ambient relaxant si elegant in incaperile dintr-o locuinta.

Acest lucru inseamna ca benzile cu LED nu sunt numai o solutie economica, ci o solutie foarte moderna si eleganta pentru locuintele moderne, dar si pentru incaperile clasice, traditionale.

Alegerea sursei de alimentare pentru benzile LED

Alegerea sursei de alimentare pentru banda LED se va dovedi mai complicata decat pare la prima vedere, se va dovedi a fi o reala provocare. Inainte de a lua aceasta decizie, este necesar ca utilizatorii sa vada anumite detalii si sa nu se apuce de niciun proiect pana nu au toate piesele la un loc.

Principala functie a sursei de alimentare pentru banda LED este aceea de a furniza cantitatea de curent electric produselor electrice si electronice, pentru functionarea lor in parametri normali, fara sa apara defecte, fara sa se supraincalzeasca, ci sa asigure o buna functionare pe toata durata de viata a benzii LED.

Factorii care trebuie luati in calcul inainte de a alege o banda LED sunt puterea consumata, voltajul si reglarea. Puterea consumata, redata in wati, se calculeaza in functie de numarul de LED-uri pe metru si in functie de marimea LED-ului SMD.

Mai mult decat atat, voltajul trebuie verificat foarte bine in momentul in care este luata in calcul o astfel de achizitie. Cele mai folosite benzi cu LED in Romania sunt cele de 12 volti, dar sunt si cazuri in care utilizatorii folosesc benzi de 24 de volti.

Nu in ultimul rand, alegerea sursei de alimentare pentru benzile LED depinde si de reglaj. Unele surse de curent suporta reducerea intensitatii direct prin controller sau prin telecomanda din perete, iar cand sunt montate inainte de sursa se poate reduce luminozitatea benzilor LED.

Nu toate sursele suporta acest tip de controller. Cei care doresc sa aiba control total, trebuie sa ia in calcul ca sursa sa fie dimmabila, aceasta fiind ceva mai costisitoare si incadrata, in general, in categoria proiectelor profesionale, insa este foarte eficienta.

loading...
Loading...

Cmentariile sunt închise