24.5 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021

Va fi sau nu obligatoriu vaccinul anti-COVID? Răspunsul dat de Nelu Tătaru

Va fi obligatoriu vaccinul anti-coronavirus? Iată răspunsul clar şi răspicat dat de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru

Nelu Tătaru a afirmat că recomandă vaccinarea împotriva coronavirusului, însă a afirmat, răspunzând unei întrebări, că în opinia sa vaccinarea nu ar trebui să fie obligatorie.

„Recomandarea mea este să ne vaccinăm tocmai pentru siguranţa pe care ne-o dă un vaccin şi nu o trecere prin boală”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Cât va costa un vaccin împotriva COVID-19?
Uniunea Europeană a încheiat un acord care îi permite să plătească mai puţin decât SUA pentru vaccinul împotriva COVID-19. Astfel, conform unui înalt oficial UE implicat în discuţiile cu producătorii vaccinului, blocul comunitar va plăti un preţ mai mic decât cel de 19,50 dolari pentru o doză de vaccin (cât e în SUA). Preţul reflectă şi sprijinul financiar acordat de UE şi de Germania în faza de dezvoltare a vaccinului, informează Agerpres.

Acelaşi oficial, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, a precizat că preţul convenit de UE „este mai aproape de 20 de dolari decât de 10 dolari” însă a refuzat să ofere o cifră exactă.

Comisia Europeană a anunţat că a încheiat cu companiile farmaceutice Pfizer şi BioNTech un contract pentru achiziţia a 300 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Conform acordului negociat de Comisia Europeană în numele celor 27 de state membre ale UE, acestea vor putea cumpăra 200 de milioane de doze, cu o opţiune de încă 100 de milioane.

Acest contract survine după ce grupul farmaceutic american Pfizer Inc. a anunţat că vaccinul său experimental dezvoltat în colaborare cu compania germană BioNTech are o eficienţă de peste 90% în prevenirea maladiei COVID-19, conform datelor iniţiale provenite dintr-un studiu amplu de fază 3.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate