23 C
București
miercuri, 16 iunie 2021

Valeriu Gheorghiţă a anunţat ce categorie de români pot ieşi din casă după ora 22:00

Românii care vor să iasă după ora 22:00 din casă o pot face doar cu un anume scop. Persoanele care vor să se imunizeze împotriva Covid-19 se pot duce la centrele care sunt deschise şi după ora 22:00, pentru a-şi administra doza de vaccin. Acest anunţ a fost făcut public într-o conferinţă de prese de către coordonatorul campaniei de imunizare împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

„Există o menţiune expresă în Hotărârea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă a Municipiului Bucureşti, chiar astăzi am vorbit cu domnul prefect, practic persoanele care se prezintă la vaccinare după ora 22,00 sunt exceptate de la această restricţie şi se pot prezenta la vaccinare. Nu ştiu dacă este nevoie neapărat de o adeverinţă în acest sens, dar, cu siguranţă, dovadă de vaccinare va reprezenta acel document care atestă faptul că ai mers să te vaccinezi”, a spus Valeriu Gheorghiţă, şeful CNCAV.

Este sau nu nevoie de declaraţie pentru cei care vor ieşi din casă pentru a se vaccina
Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat în cadrul aceluiaşi interviu dacă persoanele care vor părăsi locuinţele după ora 22:00, au sau nu nevoie de declaraţie pentru a putea circula.

„În acea hotărâre este specificată această exceptare, dar nu aş putea să vă spun dacă este nevoie sau nu de acea declaraţie”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiţă a declarat că majoritatea centrelor de vaccinare AstraZeneca li se vor aloca, începând cu ziua de sâmbătă, 8 mai 2021, ser de la compania Pfizer. În toate centrele AstraZeneca se va continua activitatea, pentru a se administra cea de-a doua doză persoanelor care s-au imunizat cu prima doză. Şeful CNCAV a specificat că în fiecare judeţ din ţară va fi prezent cel puţin un centru de vaccinare AstraZeneca.

„Foarte probabil că majoritatea centrelor de vaccinare care au vaccin de la compania AstraZeneca vor avea alocat, începând de sâmbătă, vaccin de la compania Pfizer, unde avem un număr suficient de doze încât să putem acoperi necesarul din aceste centre. Urmează ca până mâine să primim din partea Direcţiilor de sănătate publică care sunt centrele care primesc vaccin de la AstraZeneca care vor rămâne în activitate în fiecare judeţ, în funcţie de nivelul de adresabilitate. Aş menţiona faptul că în toate centrele de vaccinare cu AstraZeneca unde s-a început activitatea de vaccinare ea se va continua pentru a se asigura rapelul persoanelor deja vaccinate şi în fiecare judeţ va exista cel puţin un centru de vaccinare cu vaccin de la AstraZeneca, preferabil în oraşe, în municipii, pentru a da posibilitatea tuturor celor care doresc să se vaccineze cu acest tip de vaccin să se poată vaccina”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiţă se va alătura medicilor: „Sunt 1.000 de voluntari înscrişi la acest demers. Inclusiv eu voi fi prezent”
Valeriu Gheorghiţă şeful Campaniei Naţionale de Vaccinare Anti-Covid-19 , a anunţat că în cadrul unei conferinţe de presă din data de 4 mai 2021, că sunt 1.000 de voluntari şi chiar el va fi unul dintre acei voluntari care vor participa la maratoanele de imunizare din Bucureşti.

„Ştim că în mai multe judeţe din ţară se organizează o serie de evenimente de tip maraton de vaccinare. Primul maraton va avea loc în municipiul Bucureşti în perioada 7 – 9 mai, în cele două locaţii deja anunţate, Sala Palatului şi Biblioteca Naţională. Sunt 50 de cabinete de vaccinare. Vaccinul distribuit va fi de la compania Pfizer. Sunt 1.000 de voluntari înscrişi la acest demers. Inclusiv eu voi fi prezent şi voi vaccina în ziua de vineri în centrul de la Sala Palatului”, a anunţat, marţi, Valeriu Gheorghiţă, în cadrul unei conferinţe de presă.

Cât va dura maratonul de vaccinare împotriva Covid-19
Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare anti-Covid-19, a oferit o declratie despre situaţia maratonului de vaccinare. Începând cu data de 4 mai 2021. În Bucureşti a început martonul de imunizare împotriva Covid-19, acesta se va desfăşura până pe data de 11 mai.

„În perioada 4-11 mai, în cele şapte spitale militare din Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara se desfăşoară un maraton al vaccinării în care orice persoană care doreşte să se vaccineze se prezintă direct la centrul de vaccinare cu Cartea de Identitate sau cu un document de identitate valabil pentru a se vaccina. Încurajăm ca toţi cei care doresc să se vaccineze să se adreseze acestor unităţi medicale, acestor centre de vaccinare. Este un efort pe care colegii noştri îl fac şi mi-aș dori să fie un succes. Cred că în felul acesta putem să asigurăm un număr cât mai mare de persoane vaccinate”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Valeriu Gheorghiţă.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate