Vânătoarea și pescuitul vor fi permise după 15 mai conform Ludovic Orban

Știrile zilei

EXCLUSIV! Horoscop Karmic pentru Decembrie 2020. Ce ti-a pregatit KARMA pana la finalul anului

Decembrie 2020 nu va deveni o sursa de situatii stresante sau dramatice pentru locuitorii planetei Pamant. Chiar si o...

Amortirea mainilor – un semnal important ca trebuie sa mergeti la medic. 7 cauze

De cele mai multe ori, atunci cand ne trezim cu mainile sau cu picioarele amortite, senzatia este urmata de...

Aproape 200 de decese asociate noului coronavirus in ultimele 24 de ore.In ATI sunt 1.259 de bolnavi

In Romania, in ultimele 24 de ore, au fost confirmate 4.272 de noi cazuri de Covid, 199 de decese,...

Premierul Ludovic Orban a făcut un anunț astăzi, miercuri, că din data de 15 mai unele activități vor fi permise. Printre aceste activități se numără și pescuitul și vânătoarea. Orban susține că vânătoarea este esențială deoarece trebuie eliminate populațiile de mistreți care vin pe culturile agricole și răspândesc pesta porcină africană.

Vânătoarea și pescuitul vor fi permise după 15 mai conform Ludovic Orban: Este important să se dea drumul la vânătoare
Ludovic Orban a declarat:

„Președintele a anunțat anumite categorii de activități, printre care este pescuitul și vânătoarea. Este important să se dea drumul la vânătoare. Sunt două motive puternice care determină necesitatea reluării vânătorii. Pe de o parte răspândirea pestei porcinei africane. Este evidentă necesitatea eliminării populațiilor de mistreți și pentru protejarea culturilor agricole pentru că mistreții intră frecvent pe culturile agricole, care și așa sunt afectate de seceta care a lovit România.”

Marți seara, într-o ședință cu conducerea partidului acesta și-a anunțat colegii că din data de 15 mai pescuitul și vânătoarea vor redeveni libere.

A mai menționat:

„A propos de relaxare, nu uitați să dați vestea: Liber la pescuit, liber la vânătoare. E o veste care cu siguranță va stârni simpatie din partea populației.”

Data de 15 mai este momentul așteptat de toți românii din țară după mai mult de două luni de stare de urgență. Deocamdată tot ce știm despre data de 15 mai este că vom putea să circulăm în interiorul localității fără declarația pe propria răspundere și se vor deschide o serie de afaceri.

Vom avea din nou acces la coafor, frizerie, cosmetică, cabinete stomatologice, muzee și hoteluri. Totuși restaurantele și mall-urile rămân închise deoarece prezintă un risc mare de infectare cu coronavirus. Relaxarea măsurilor se va face treptat, situația în țară fiind analizată la fiecare două săptămâni. Vom afla mai multe în următoarele zile înainte de data de 15 mai.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă