Vandalism langa Gara Mare din Iasi. Primaria doarme in papuci – FOTO

Un obiectiv folosit zilnic de mii de persoane si care a fost refacut recent din bani publici a cazut prada unor vandali. Pasarela pietonala de la Gara Mare, pentru care s-au cheltuit cateva milioane de lei, a ajuns bataia de joc a unor fanatici sustinatori ai clubului Politehnica Iasi.

Pasarela care a fost redeschisa circulatiei pietonale in decembrie anul trecut a fost murdarita in mai multe locuri cu mesaje de sustinere pentru clubul de fotbal din dealul Copoului. Nimeni nu stie insa cine sunt exact vinovatii de vandalism si cand au aparut aceste mesaje.

Cert este ca municipalitatea, dupa ce a demarat procedurile si a alocat banii, a lasat proiectul pe mana unui afacerist cFOTOvaontroversat si apoi in plata lui Dumnezeu. Proiectul pentru care s-au alocat trei milioane de lei nu beneficiaza de vreun sistem de supraveghere, iar cersetoria si vandalismul sunt la ordinea zilei.   

Vezi si: Bataie totala de joc, pe banii nostri. Firma unui afacerist tepar blocheaza un proiect vital pentru Iasi. Mii de oameni sunt umiliti zilnic – GALERIE FOTO

Pasarela a fost construita in anul 1960. Dupa numeroase demersuri la Ministerul Transporturilor, constructia a devenit proprietatea municipiului Iasi, iar autoritatea locala a facut demersurile pentru modernizarea acesteia. Lucrarile au fost executate de Compania Constructii Feroviare SA, valoarea contractului fiind de 2.9 milioane lei. Initial, executia lucrarilor a fost intarziata de o serie de interventii facute de DelGaz Grid SA, care a dezafectat o conducta de gaze naturale montata de-a lungul pasarelei. 

Si asta nu a fost tot. Firma contractata de primarie, Constructii Feroviare Moldova SA, apartinand lui Paul Butnariu, presedintele Camerei de Comert si Industrie Iasi, a batut multa vreme pasul pe loc. Insa acest lucru nu i-a deranjat pe cei din Primaria Iasi, mai ales ca Butnariu s-a lungit cat a putut de mult. In cele din urma, presat de timp, Butnariu a inaugurat pasarela, insa aceasta deja prezinta mai multe lacune.
 

 

Dac  » Sursa: bzi.ro