14.2 C
București
sâmbătă, 15 mai 2021

Veste bună pentru angajații din România

Astfel, angajatorul va avea posibilitatea să reducă timpul de muncă al salariaților, cu cel mult 50% din durata prevăzută în contractul individual de muncă, cu repartizarea corespunzătoare a programului de lucru şi reducerea corespunzătoare a salariului.

Veste bună pentru angajații din România! În perioada stării de urgenţă/alertă/asediu, precum şi pe o perioadă de până la trei luni de la data încetării ultimei perioade în care a fost instituită starea de urgenţă/alertă/asediu, „angajatorii au posibilitatea reducerii timpului de muncă al salariaţilor cu cel mult 50% din durata zilnică, săptămânală sau lunară, prevăzută în contractul individual de muncă, cu informarea şi consultarea sindicatului, a reprezentanţilor salariaţilor sau a salariaţilor, după caz, anterior comunicării deciziei salariatului”.

Ce prevede legea
Legea promulgată de președintele Klaus Iohannis prevede că, pe durata reducerii timpului de muncă, salariaţii afectaţi de măsură beneficiază de o indemnizaţie de 75% din diferenţa dintre salariul de bază brut lunar prevăzut în contractul individual de muncă şi salariul de bază brut lunar aferent orelor de muncă efectiv prestate ca urmare a reducerii timpului de muncă, în completarea drepturilor salariale cuvenite, calculate la timpul efectiv lucrat. Aceste lucru este o veste bună pentru angajații din România.

”Reducerea timpului de muncă în condiţiile prevăzute la alin. (1) se stabileşte prin decizia angajatorului, pentru o perioadă de cel puţin 5 zile lucrătoare, lunar, angajatorul având obligaţia de stabilire a programului de muncă pentru întreaga lună. Reducerea timpului de muncă se aplică şi în cazul programului de muncă în ture, precum şi în cazul programului de muncă inegal.

Here Are the 2020 MTV VMAs Winners

Decizia angajatorului privind reducerea timpului de muncă, programul de lucru, modul de repartizare a acestuia pe zile şi drepturile salariale aferente se comunică salariatului cu cel puţin 5 zile înainte de aplicarea efectivă a măsurii”, prevede legea.

Se fac angajări pe bandă rulantă
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea potrivit căreia, pe durata stării de alertă, se pot desfăşura concursurile pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Legea vizează aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 100/2020 pentru prorogarea termenului prevăzut la art. III alin. (3) din OUG nr.1/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. OUG 100/2020 prevede prorogarea termenului de încetare a detaşărilor din sectorul privat de la data de 31 august 2020 la 31 martie 2021.

„Termenul privind încetarea detaşărilor prevăzut la art. III alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative (…) se prorogă până la data de 31 martie 2021”, prevede textul Ordonanţei.

Potrivit legii promulgate, „prin derogare de la dispoziţiile art. 27 alin. (3) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, (…) pe durata stării de alertă se pot desfăşura concursurile pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul Ministerului Afacerilor Externe”.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate