Veste mare pentru avocatura din Iasi! Avocatul Marius Striblea a fost ales vicepresedinte al UNBR

• Ieri, au avut loc alegerile pentru conducerea Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, iar avocatul iesean Marius Sebastian Striblea a fost ales in functia de vicepresedinte • La nivel national, sunt doar cinci vicepresedinti, dintre care doi din Bucuresti si trei din restul regiunilor • In aceste functii ajung doar numele grele ale avocaturii din Romania

Avocatul iesean Marius Sebastian Striblea, fostul decan al Baroului Iasi, a fost ales vicepresedinte al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR). Este o functie foarte importanta in avocatura din Romania.

Ieri, a avut loc Congresul avocatilor din Romania si cu aceasta ocazie au avut loc alegeri pentru cele mai importante functii din avocatura. Fostul presedinte Gheorghe Florea nu a mai candidat la conducerea UNBR, in locul sau fiind ales acum Traian Briciu. Alaturi de noul presedinte, UNBR va fi condus de inca cinci vicepresedinti: Marius Striblea de la Iasi, Ion Dragne de la Bucuresti, Ion Turculeanu, din Dolj, Mihai Baco, din Alba si Daniel Fenechiu, din Bucuresti.

„De 20 de ani, Iasul nu a mai avut un vicepresedinte al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, forul de conducere al avocaturii nationale. Aceasta functie este pentru mine o mare onorare, dar si o responsabilitate pe masura. Breasla noastra are nevoie, mai mult ca niciodata, de unitate si de modernizare. Imi propun ca, alaturi de presedinte si de ceilalti vicepresedinti, sa contribui la intarirea imaginii profesiei si la readucerea avocatului pe pozitia de respect si importanta ce i se cuvin cu prisosinta”, a precizat aseara Marius Striblea.

Este cel mai tanar dintre persoanele care au detinut aceasta functie pana in prezent, alegerea avocatului iesean in aceasta pozitie fiind una cat se poate de surprinzatoare. In acest context, Iasul va avea un cuvant greu de spus la nivelul cel mai important al avocaturii. Striblea a fost votat de reprezentantii Barourilor din toata Romani

 » Sursa: bzi.ro