Veste proastă pentru fumători! Vor dispărea aceste tipuri de țigări

Știrile zilei

Arafat explică ce efecte secundare ar putea avea vaccinul anti-COVID: Pot fi anumite efecte secundare obişnuite, dar care trec

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a explicat că vaccinul împotriva COVID-19 se administrează de...

Ludovic Orban, anunț important pentru români: “Nu vor exista restricții pentru deplasarea la secțiile de votare pe 6 decembrie”

Există multe întrebări legate de alegerile parlamentare ce vor avea loc pe 6 decembrie 2020, având în vedere că...

A murit actorul Vlad Ciobanu. Era infectat cu COVID-19 și era internat într-un spital din Iași

Infectat cu COVID-19 şi internat într-un spital din Iași, actorul moldovean Vlad Ciobanu a murit. Anunţul a fost făcut...

Iubitorii de țigări mentolate nu vor mai avea ce să fumeze, începând cu data de 20 mai. Motivul este simplu: acestea vor dispărea complet de pe piața din România, pentru ca țara noastră să se alinieze Directivei Europene a Tutunului, ce are o prevedere referitoare exact la acest aspect.

Țigările mentolate dispar din România
Astfel, pentru că Directiva Europeană a Tutunului este transpunsă și în legislația din România, țigările cu aromă mentolată nu vor mai fi disponibile. Totuși, amatorii de mentol mai pot găsi această aromă în țigaretele electronice sau în produsele care încălzesc tutunul.

Pentru a se asigura că acestea nu vor mai fi disponibile pentru public, legislația prevede că niciun producători, dar nici vreun comerciant să nu mai producă, respectiv vândă aceste produse. Totul se va întâmpla începând cu data de 20 mai 2020.

De ce nu sunt bune țigările mentolate
Există și o explicație a specialiștilor în ceea ce privește aceste produse din tutun, și mai ales motivul interzicerii lor. Astfel, Magdalena Ciobanu, expert al MS la Comisia Europeană spune că odată cu arderea tutunului, mentolul devine o substanță cancerigenă.

Totodată, mulți dintre cei care se apucă de fumat aleg țigările cu arome sau pe cele mentolate, astfel că prin această măsură este foarte posibil să fie opriți fumătorii debutanți.

“Prin arderea produsului din tutun, mentolul se transformă în substanţe cancerigene. Ţigările cu arome şi în special ţigările mentolate favorizează debutul fumatului. Pentru că primele ţigări nu sunt prea gustoase, nu miros prea bine şi de aceea mulţi debutanţi renunţă la a mai fuma”, a explicat Magdalena Ciobanu, expert al MS la Comisia Europeană.

Statisticile arată că peste 50% dintre tinerii care au vârste curpinse între 15 și 24 de ani își aleg pachetul de țigări pe care vor să îl fumeze în funcție de ambalaj, în timp ce 30% le aleg în funcție de gust.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă