Veste proastă pentru Viorel Lis / Începe anul cu probleme juridice

Fostul edil Viorel Lis nu mai scapă de procesul cu vecinii, în care, deși s-a împăcat cu respectivii, judecătorii continuă să îl târască prin tribunale.

Judecătorii care au respins tranzacția părților din procesul lui Viorel Lis l-au chemat din nou pe fostul edil la bară, în martie 2023. După ce s-a judecat ani la rând cu niște consăteni din localitatea natală situată în județul Argeș, iar judecătorii au refuzat să accepte înțelegerea dintre părți, dispunând rejudecarea procesului, Viorel Lis s-a trezit cu o nouă citație: pe 9 martie 2023.

Sătui de procese, reclamanții și pârâții au decis să cadă la pace, însă, recent, magistrații au respins tranzacția lor și au dispus efectuarea unei expertize topografice care s-ar putea să îi coste pe cei implicați mai mult decât valorează terenul pentru care se judecă.

„Respinge tranzacţia părţilor, formulată în cauza privind pe reclamanţii-pârâţi ION GABRIELA, MEDARU MIHAELA-IULIANA, ION CRISTIAN CĂTĂLIN, pe pârâtul-reclamant LIS VIOREL şi pe pârâta LIS FLORENTINA. Repune cauza pe rol în vederea efectuării unei expertize tehnice judiciare în specialitatea topografie. Acordă termen de judecată la data de 11 Octombrie 2022, ora 12:00, pentru când se citează părţile.

Cu cale de atac odată cu fondul cauzei. În conformitate cu dispoziţiile art. 402 Cod procedură civilă, pronunţarea hotărârii se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, azi 09 Iunie 2022, prin mijlocirea grefei instanţei”, au decis judecătorii.

În urmă cu 15 ani, Viorel Lis declara despre moştenirea din judeţul Argeş: „În timpul mandatului n-am avut nici o firmă. Un lucru mai de preţ era casa părintească de la Curtea de Argeş, pe care am extins-o cu o cameră. În plus mai aveam patru hectare de pământ, moştenite de la părinţi. În urma divorţului am cumpărat o casă pe Tunari. Am renovat-o şi apoi am închiriat-o, ca să mai scot un ban. Acum stau într-un apartament cu două camere, în zona Dristor. L-am cumpărat împreună cu Oana”.