miercuri, 21 octombrie 2020

Vești bune pentru părinți. Primesc 1500 lei de la stat dacă îndeplinesc condițiile

Știrile zilei

Horoscop noiembrie 2020. Vin clipe de vis! Trei zodii trag lozul cel mare

Horoscop pentru noiembrie 2020, pentru toate semnele zodiacului. Noiembrie este considerata in mod traditional una dintre cele mai intunecate...

Medicul Virgil Musta: Trei saptamani, daca s-ar bloca, ar fi o masura buna, dar ne putem permite

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Timisoara, spune ca pentru a scadea numarul...

HOROSCOP 19-25 OCTOMBRIE 2020 cu Adrian Bunea. Tranzitul Soarelui generează energie negativă până la mijlocul lunii noiembrie

HOROSCOP 19-25 OCTOMBRIE 2020. Soarele tranzitează un sector neprietenos şi va genera energie negativă până la mijlocul lunii noiembrie....

Începând cu anul 2020, celor cinci tipuri de tichete oferite de stat, se adaugă încă două, tichetul-trusou și tichetul junior, ambele destinate proaspeților părinți, în primele luni de la naștere. Tichetul trusou urmează să fie acordat chiar la nașterea copilui, iar tichetul junior va fi destinat educației copiilor. Acest proiect se va dezbate la Senat.

Potrivit datelor obținute, valoarea unui tichet nu va putea depăși suma de 1.500 lei/copil. Valoarea nominală a unui tichet de trusou este de 50 de lei sau un multiplu de 50, dar nu mai mare de 250 lei.

Bonul valoric se va acorda angajaților o singură dată, la momentul externării din spital sau maternitate, ori la eliberarea certificatului de naştere în cazul copilului firesc sau adoptat. Acesta va putea fi folosit strict pentru cumpărarea produselor de îngrijire și/sau lenjerie primordial necesară îngrijirii nou-născutului.

În ceea ce privește tichetul junior, valoarea maximă este de 250 lei lunar (50 sau multiplu de 50 de lei), respectiv suma de 700 de lei pentru cele acordate ocazional. Cu acest bon, angajații vor putea achita bunuri, servicii educaţionale sau taberele copiilor.

„Legea nr. 165 din 10 iulie 2018 privind acordarea biletelor de valoare
Capitolul III1: Tichete trusou
Art. 171 – (3) Tichetul trusou se acordă, la cerere, unuia dintre părinţi, tutorelui, curatorului, persoanei căreia i-a fost dat în plasament familial copilul, inclusiv asistentului matemal sau persoanei căreia i-a fost încredinţat copilul în vederea adopţiei.

Art. 172 – (1) Nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetului trusou nu poate depăşi suma de 1500 de lei pentru fiecare copil prevăzut al art. 171 alin.(l).

(2) Valoarea nominală a unui tichet de trusou este de 50 de lei sau un multiplu de 50, dar nu mai mare de 250 lei.

(3) Valoarea tichetului trusou se cumulează cu alocaţia de stat pentru copii acordată conform prevederilor Legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, respectiv cu concediul de maternitate şi concediul de lăuzie care se acordă înainte şi după naştere în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă al Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate.

Tichetul junior
Cu acest bon valoric de care pot beneficia angajații se pot achita bunuri, servicii educaţionale sau taberele copiilor, naturali sau adoptați.

Conform proiectului, bunurile și serviciile educaționale pot fi următoarele:

a) manuale școlare și rechizite școlare;
b) servicii de învățământ în domeniul cultural potrivit codului CAEN 8552;
c) servicii prestate de alte forme de învățământ potrivit codului CAEN 8559;
d) tabere tematice și recreative, alte activități recreative și distractive potrivit codului CAEN 9329, parcuri pentru rulote, campinguri și tabere potrivit codului CAEN 5530, învățământ în domeniul sportiv și recreațional potrivit codului CAEN 8551.
Capitolul VI1: Tichete junior
Art. 272 – (1) Nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor junior nu poate depăşi suma de 250 de lei pentru tichetele acordate lunar, respectiv suma de 700 de lei pentru cele acordate ocazional.

(2) Valoarea nominală a unui tichet junior este de 50 lei sau un multiplu de 50, dar nu mai mare de 250 lei”, menționează sursa citată.

sursa: avocatnet.ro

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă