Vești bune pentru profesorii și elevii din România! Ce se va întâmpla de la 1 noiembrie. Anunțul făcut de ministrul Educației

Guvernul continuă să vină cu veștile bune pentru români. Dacă până acum acestea erau doar pentru oamenii care se luptă cu criza energiei și a prețurilor, acum este rândul profesorilor să se bucure. Ce anunț a făcut ministrul Educației despre veniturile profesorilor. Acest lucru se va întâmpla începând cu 1 noiembrie 2022.

Profesorii din România au fost enervați de multe ori din cauza salariilor sau ale altor beneficii pe care și le doresc, însă nu li se oferă. Însă, Guvernul a decis să se revanșeze și să vină cu vești bune pentru ei. Iată ce se va întâmpla cu veniturile lor, începând cu 1 noiembrie, 2022.

Vești bune pentru profesorii din România
După o perioadă lungă de timp în care au așteptat această veste, Ministerul Educației a reușit să rezolve aceasta problemă. Așadar, profesorii vor primi restanțele salariale, din sporurile sau majorări, încă din anul 2017.

Însă, cu toate că această ordonanță de urgență a fost emisă și aprobată în luna aprilie, profesorii din România încă nu au beneficiat de diferențele salariale care li s-au promis. În urmă cu câteva luni, Sorin Cîmpeanu i-a anunțat că își vor primi banii în termen de 3 luni, fiind vorba despre prima tranșă de 5%.

”Profesorii vor primi în termen de 3 luni prima tranșă de 5% pentru plata diferențelor salariale, pentru perioada 2017-2021″, spunea atunci Sorin Cîmpeanu.

De atunci, ministrul Educației le-a mai făcut o promisiune profesorilor în acest sens, spunând că își vor primi banii, cu siguranță, în luna septembrie, după lichidarea în luna august. Însă, se pare că banii nu au ajuns nici atunci în portofelele românilor.

Sorin Cîmpeanu le mai face încă o promisiune românilor
După câteva luni în care profesorii trebuiau să își primească banii, se pare că Sorin Cîmpeanu revine cu un nou anunț, care îi va bucura. Astfel, acesta le-a promis că își vor primii banii din diferențele salariale din perioada 2017-2021, în luna noiembrie.

” Pentru aplicarea prevederilor OUG 48/2022 privind plata diferențelor de drepturi salariale cuvenite personalului din învățământul de stat pentru perioada 1 iulie 2017 – 31 august 2021, Ministerul Educației a dezvoltat, în cadrul aplicației informatice EDUSAL, un modul dedicat calculării tranșelor cuvenite. Pentru o corectă informare a beneficiarilor, precum și a publicului larg, precizăm următoarele:

– Nu există disfuncționalități în asigurarea salariilor personalului din învățământ. OUG 48/2022 se referă la diferențe salariale, iar în acest an se efectuează plata primei tranșe.

– Nu există personal în sistem pentru care, în urma prelucrării datelor, sumele rezultate să fie negative.

– Modulul informatic implementat este în concordanță cu prevederile legale privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

– Deși au fost transmise instrucțiuni de utilizare a aplicației informatice și au fost organizate mai multe sesiuni de instruire în sistem videoconferință cu personalul responsabil la nivel de județ/municipiul București, au apărut unele erori de calcul privind diferențele aferente, rezultate din operarea programului informatic sau prin utilizarea acestuia în cazul unor categorii de persoane care nu făceau parte dintre beneficiarii ordonanței.

– Pentru ca personalul beneficiar să intre în posesia sumelor cât mai repede, Ministerul Educației a propus inițial termenul de 19 octombrie pentru introducerea datelor și prelucrarea acestora.

– Ca urmare a solicitărilor federațiilor sindicale reprezentative din învățământ, termenul a fost prelungit până la data de 28 octombrie.

– Ministerul Educației monitorizează permanent aplicarea prevederilor OUG 48/2002 și asigură suportul tehnic pentru inspectoratele școlare județene și unitățile de învățământ.

– La data de 1 noiembrie, Ministerul Educației va pune la dispoziția inspectoratelor școlare toate sumele necesare pentru a se efectua plățile către beneficiari”, a transmis Sorin Cîmpeanu printr-un comunicat de presă.