19.4 C
București
marți, 13 aprilie 2021

Vești incredibile! După zece ani Mihai Neșu a reușit să mănânce singur, fără ajutor

Mihai Neșu a început anul 2021 cum nu se putea mai bine! Fostul mare fotbalist se bucură foarte tare, după ce a reușit să mănânce singur, fără ajutor, la zece ani după accidentul care l-a lăsat paralizat.
Chiar dacă a beneficiat de ajutorul unor unelte speciale, Mihai Neșu a putut să se bucure de o cină ca o persoană obișnuită.

Fostul fotbalist de la Steaua, Utrecht și națională a fost filmat în timp ce mânca dintr-un castron cu mâncare cu mâna dreaptă, purtând o mănușă specială, care avea legată o lingură.

Cum a reușit Mihai Neșu să mănânce singur, la 10 ani de la accidentul care l-a lăsat paralizat
Mihai Neșu a impresionat o țară întreagă cu drama lui. A suferit un accident la un antrenament al formației olandeze FC Utrecht și a fost foarte aproape de moarte. Medicii au reușit să-l salveze, iar de atunci a început un proces de refacere. Nu s-a plâns niciodată și nu s-a gândit niciodată să renunțe. Face fizioterapie în fiecare zi și a învățat să scrie cu ajutorul unui bețișag, pe care îl manevrează cu gura, pe o tablelă specială. Acum își poate folosi ambele mâini.

„Sunt bine, nu pot să mă plâng de nimic. Am un program zilnic de vreo patru ani care este foarte puțin modificabil. Mișc ambele mâini, dar nu mă pot ajuta de ele 100%.

Mâna dreaptă este mai puternică și cu ea pot să beau apă cu o cană adaptată, dar nu mai mult de 100 grame. Mâna stângă e mai bine ca înainte, dar încă mai lucrăm. Nu am de ce să nu fiu mulțumit de starea mea de sănătate”, a spus el într-un interviu la Magic FM.

Mihai Neșu s-a apropiat de Dumnezeu
După gravă accidentare pe care a suferit-o, ce l-a scos din viaţa sportivă pentru totdeauna, după ce părinții i-au murit și soția l-a părăsit, Mihai Neșu s-a apropiat de Dumnezeu și a demonstrat că nimic nu este mai presus în viață decât dorința de a le face bine oamenilor, dar și de a avea puterea să o iei de la zero, în orice situație.

Mihai Neșu a povestit cum anume s-a apropiat de Dumnezeu, dar și ce anume a făcut greșit în viața lui şi a surprins pe toată lumea de modul cum arata acum

„Eu am cunoscut Ortodoxia și am început să mă aproprii de Dumnezeu la 30 de ani. În viață nu există eșecuri, doar decizii greșite și drumuri care se închid. Dar Dumnezeu ne deschide altele, e mereu lângă noi și ne ajută.

Neliniștea din sufletul meu m-a determinat să vin către Ortodoxie. Eu abia după doi ani și jumătate de la accident m-am făcut ortodox. Atunci am început să mă spovesc, să mă împărtășesc. Am avut o perioadă foarte grea cu mine, cu cei din jur și nu eram mulțumit de nimic.

Am crezut că nu mai există niciun fel de scăpare. Schimbarea sufletului nostru necesită timp, dacă l-am murdărit și stricat în timpul vieții. Mi-am dat seama că nu pot schimba de pe o zi pe alta și-am ascultat de duhovnicul meu. Doar cu ajutorul rugăciunilor am reușit.”, a spus Mihai Neșu, potrivit presei.

Viorel Iliescuhttps://viorel.ro
Fondatorul ziarelor All for Romania si The Press, marketing manager al Agentiei de Presa A.M. Press si fondator al CloudX Digital Agency.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate