Viceprim-ministrul Ana Birchall, vesti bune de la Casa Alba pentru Romania

Viceprim-ministrul Ana Birchall a avut o intalnire de lucru cu secretarul comertului al SUA Wilbur Ross, pe agenda discutiilor dintre cei doi demnitari aflandu-se teme precum consolidarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic dintre Romania si SUA si oportunitatile de investitii din Romania, follow-up-ul la Summit-ul Initiativei celor Trei Mari de anul trecut de la Bucuresti, precum si sustinerea candidaturii Romaniei la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, potrivit unui comunicat de presa transmis joi de catre Guvern.

„Semnalele de aici sunt de apreciere fata de eforturile doamnei prim-ministru si ale noastre de a dezvolta, a consolida si a aprofunda parteneriatul strategic cu SUA care este pilonul politicii noastre externe, pe toate dimensiunile, inclusiv colaborare regionala si in format multilateral, nu doar biletaral. Mesajul este foarte clar de sustinere a intereselor comune”, a declarat Ana Birchall, la Antena 3.

Aceasta a avut si o intrevedere cu Larry Kudlow, directorul Consiliului Economic al Casei Albe, urmata de o convorbire la Departamentul pentru Energie condus de Secretarul Rick Perry.

In cadrul intrevederii cu Larry Kudlow, demnitarul roman a reiterat angajamentul prim-ministrului Viorica Dancila si al Guvernului Romaniei privind asigurarea unui climat economic atractiv, care sa creeze premisele cresterii investitiilor americane in Romania si continuarea evolutiilor favorabile in relatiile comerciale Romania-SUA. ”Vom mentine ritmul excelent al dezvoltarii si aprofundarii dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic dintre Romania si SUA. Avantajele pe care tara noastra le ofera si perspectivele de dezvoltare economica a Romaniei, confirmate si de prognozele institutiilor internationale, constituie o baza solida pentru extinderea initiativelor de cooperare si investitii, precum si pentru diversificarea oportunitatilor pentru oamenii de afaceri, din SUA sau din alte tari, care doresc sa investeasca in Romania”, a precizat vicepremierul roman.

De asemenea, Ana Birchall a apreciat sustinerea americana pentru aderarea Romaniei la OCDE si a reiterat potentialul pe care il ofera proiectele agreate in cadrul Summit-ului celor Trei Mari de la Bucuresti in 2018.

In cadrul discutiei la Departamentul pentru Energie, au fost abordate dimensiunile principale ale cooperarii in domeniul energiei, valorificarea resurselor energetice de la Marea Neagra, aspecte privind securitatea energetica regionala si dezvoltarea proiectelor de transport si interconectivitate. Totodata, vicepremierul Ana Birchall a reiterat angajamentul ferm al Guvernului Romaniei pentru asigurarea unui mediu investitional transparent si atractiv pentru companiile care investesc in domeniul energetic, prin proiecte de diversificare a surselor si rutelor de transport al energiei.

A fost  apreciat nivelul foarte bun al cooperarii in domeniu si au reafirmat interesul comun pentru continuarea si promovarea proiectelor de infrastructura menite sa duca la un grad mai mare de diversificare. “Secretarul Rick Perry a accentuat sustinerea Departamentului condus de domnia sa pentru eforturile tarii noastre in directia asigurarii securitatii energetice atat in regiunea noastra, cat si la nivel european si dorinta de a lucra indeaproape in continuare pe aceasta tema in cadrul parteneriatului nostru”, a declarat viceprim-ministrul Ana Birchall.

In acest context, Ana Birchall a subliniat ca ”Romania este un furnizor de securitate energetica in regiune,

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !