Imaginea summit-ului NATO. Viktor Orban a fost așezat lângă soțul premierului luxemburghez la dineul de la Madrid

La dineul oferit de regele Spaniei participanților la summit-ul NATO de la Madrid, premierul ungar Viktor Orban a fost așezat lângă Gauthier Destenay, primul soț de același sex al unui lider dintr-o țară UE. Anul trecut, premierul luxemburghez Xavier Bettel, soțul lui Destenay, l-a acuzat pe Orban de homofobie, relatează The Guardian.

Presa spaniolă a scris că fotografia cu Orban stând la masă lângă Destenay este ”imaginea summit-ului NATO”. Fotografia s-a viralizat pe rețelele sociale, iar mulți utilizatori au speculat că aranjarea locurilor la masă a fost intenționată.

Palatul regal al Spaniei nu a răspuns solicitărilor de a comenta acest lucru.

orban sot premier

orban sot premier

În 2021, Bettel l-a criticat pe Orban din cauza unei legi care interzice orice portretizare a persoanelor LGBT în materiale destinate copiilor din Ungaria.

Cuplul a ajuns pe prima pagină a ziarelor, când Destenay a luat o pauză de la firma sa de arhitectură pentru a-și însoți soțul în vizitele de stat și la summit-uri.

Într-un interviu pentru Paris Match în 2018, Destenay a spus că a participat la aceste evenimente oficiale ”fără să-și pună întrebări sau să-și spună că are de transmis un mesaj”.