Viorica Dancila, intrevederi la Bruxelles dupa alegerile europarlamentare. Iata ce va discuta cu liderii europeni

Premierul Viorica Dancila are programate intalniri, astazi, cu presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, prim-vicepresedintele Comisiei, Frans Timmermans si cu liderul Partidului Socialistilor Europeni, Serghei Stanishev. Intrevederile au loc in urma alegerilor europarlamentare.
Premierul Viorica Dancila se va afla,astazi , la Bruxelles, unde va discuta, de la ora 11.30, cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. De la ora 12.40, prim-ministrul are programata o intalnire cu Serghei Stanishev, presedintele Partidului Socialistilor Europeni, grupare politica din care face parte si PSD.
Seful Executivului a declarat, luni, la inceputul sedintei de Guvern, ca va efectua o vizita de lucru la Bruxelles in contextul recentelor alegeri europarlamentare.

Lovitura de teatru! DRDP Iasi a fost reorganizata! Deputatul Petru Movila ia atitudine: “Viorica Dancila si Razvan Cuc, luati mana de pe Iasi!” – VIDEO

Aceasta a declarat ca va discuta si despre portofoliul de comisar european pe care si-l va asuma un europarlamentar roman.
Vom avea discutii cu presedintele si prim-vicepresedintele Comisiei Europene, dar si cu presedintele Partidului Socialistilor Europeni. Voi transmite inca o data atasamentul Romaniei fata de valorile europene si de asemenea voi discuta ca in contextul alegerilor europarlamentare sa vedem ceea ce avem de facut pentru o prezenta cat mai buna, pentru functiile despre care au inceput deja discutiile atat in PE, dar si pentru portofoliul de comisar european. De asemenea voi prezenta rezultatele Presedintiei Rotative a Consiliului UE si modul in care vom continua in perioada urmatoare astfel incat aceasta presedintie de succes, spun eu, pentru Romania si pentru romani sa ramana in atentia institutiilor europene„, a spus Dancila.

Viorica Dancila a transmis ca se va intalni si cu ambasadorul SUA la UE, Gordon Sondland, cu care va discuta despre rezultatele presedintiei rotative detinute de catre Romania.
Ca prim ministru al Romaniei voi milita pentru asigurarea unei reprezentari adecvate, echilibrate din punct de vedere politic, geografic, al criteriului de gen, la nivelul institutiilor europene care sa sprijine adoptarea consensuala a deciziilor in beneficiul tuturor cetatenilor nostri„, a mai anuntat premierul.
Biroul Electoral Central (BEC) a anuntat, luni, la o saptamana dupa alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, rezultatele finale ale s

 » Sursa: bzi.ro