Virgil Musta a descoperit că unii pacienți cu CoVid-19 dezvoltă tromboze care le aduc moartea

Știrile zilei

7 povestiri scurte care demonstrează cât de ușor își pierd copiii încrederea în părinți!

Educația copilului este o problemă care trebuie abordată cu toată seriozitatea și responsabilitatea. Contează absolut tot ce spui și...

O scrisoare sinceră către toți cei care și-au pierdut părinții: „Tuturor ne este frică de asta…”

Părinții noștri nu mor. Pleacă, da. Încetează să mai fie alături, da. Însă nu mor. La fel cum nu...

Când ți se pare viața mai grea și crezi că nu există nicio soluție… pune ceainicul pe foc!

Bunica mea, întreaga viață a avut un obicei ferm:-Te-ai trezit? Pune ceainicul…Viața ei a fost diferită. Și de fier,...

Virgil Musta este medicul cu cele mai multe vindecări din țară și coordonatorul Secției CoVid în Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. Acesta a descoperit că un număr mare de decese ale pacienților cu coronavirus se datorează trombozelor. El a introdus un nou protocol în tratarea pacienților cu CoVid-19.

Trombozele sunt cheaguri de sânge care se instalează la nivelul organelor. Virgil Musta a observat că în cazul pacienților cu CoVid-19 trombozele sunt mai frecvente și duc deseori la deces.

Acesta a decis să înceapă administrarea de anticoagulante alături de antivirale. Acum două săptămâni, echipa Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara a primit informații din surse sigure. Virgil Musta personal a participat la conferințe internaționale pe această temă.

„S-a remarcat că o mare parte din pacienţi prezintă probleme la nivelul vaselor mici pulmonare, cardiac, cerebral şi poate şi al altor organe şi că, de fapt, una dintre principalele cauze ale deceselor este această tromboză, pentru că oxigenul nu mai poate fi transportat de la plămâni în organism, întrucât sunt trombozate vasele. (…). M-am gândit să introduc în protocolul nostru şi terapia patogenică, cât mai devreme, pentru a evita aceste complicaţii, întrucât s-a constatat că, cu cât se acţionează mai devreme, cu atât riscul de a se trece în forme grave scade. Şi atunci, am creat acest protocol care, pe lângă antivirale, conform protocolului naţional, prezintă şi antiinflamatorii steroidiene şi anticoagulante”, a declarat dr. Virgil Musta.

Hipercoagulabilitate și la tineri
Dacă în mod normal, doar persoanele în vârstă sunt predispuse să dezvolte tromboză, infecția cu CoVid-19 poate provoca hipercoagulabilitate și la tineri.

„De aceea, unele dintre aceste anticoagulante se dau preventiv, altele curativ, în funcţie de nişte parametri. Noi aplicăm deja această schemă de vreo două săptămâni”, a precizat dr. Musta.

Virgil Musta și-a arătat disponibilitatea de a colabora cu medicii Spitalului de Campanie CoVid al Ministerului Apărării Naţionale. Acest spital se va deschide în câteva zile la Timișoara.

„Dacă mă solicită, voi merge să văd dacă anumite circuite sunt corecte. Ieri am fost la spitalul din Arad. Noi, medicii, trebuie să ne ajutăm între noi, inclusiv pentru consiliere de diagnostic”, a mai afirmat medicul Musta.

Acesta a mai vorbit și despre faptul că numărul infectărilor se află într-o continuă creștere. „Avem în spital acum 120 de internaţi cu coronavirus. Dăm drumul la vindecaţi, dar vin alţii. Cazurile noi se contaminează unii de la alţii. Nu mai sunt cei care vin din afara graniţelor. Se contaminează pentru că merg unde nu trebuie, nu au mască, stau de vorbă în stradă. Trebuie să fim precauţi, chiar dacă vom fi uşor mai relaxaţi. Altfel, va fi şi mai rău”, a mai adăugat Virgil Musta.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă