Vlad Voiculescu: România este astăzi în top 5 mondial atât după numărul infectărilor, cât şi după numărul de decese

0

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii, spune că România se află pe locul al patrulea în lume ca număr de infectări cu noul coronavirus şi ca număr de decese, alături de ţări care au totuși o populaţie de 3,5 ori mai mare.

„«România normală» promisă a fost în ultimele luni un stat complet iresponsabil faţă de proprii cetăţeni. Nicio altă ţară din UE nu are o rată de vaccinare mai dezastruos de mică decât noi”, susţine Vlad Voiculescu.

„România este astăzi în top 5 mondial atât după numărul infectărilor cât şi după numărul de decese. Numărul 4 în lume la numărul de infectări (în condiţiile în care mii de teste sunt încă nealocate); Numărul 4 în lume la numărul de decese”, scrie Vlad Voiculescu, într-o postare făcută pe pagina de Facebook.

Voiculescu precizează că locul României în acest top 5 la nivel mondial este alături de ţări cu o populaţie de cel puţin 3,5 ori mai numeroasă: Rusia – 146 milioane, Filipine – 110 milioane, Iran – 84 milioane, Tailanda – 70 milioane.

„«România normală» promisă a fost în ultimele luni un stat complet iresponsabil faţă de proprii cetăţeni. Nicio altă ţară din UE nu are o rată de vaccinare mai dezastruos de mică decât noi, în consecinţă primul stat membru din UE este doar pe locul 18 după numărul de decese (Polonia: 29 decese)”, susţine Voiculescu.

Fostul ministru îl critică pe premierul Florin Cîţu, despre care afirmă că ar trebui să îşi dea demisia şi să se retragă din politică.

„Florin Cîţu nu doar că ar fi trebuit să îşi dea singur demisia pentru nenorocirea în care ne-a adus. Într-o Românie normală, aşa cum le-a fost promisă românilor, un premier care îşi asumă cel mai mare eşec de sănătate publică de după revoluţie ar trebui pur şi simplu să se retragă spăşit din politică.

În zilele cât mai stă acolo, ar face bine să înceteze cu manipularea datelor pandemiei şi să solicite de urgenţă ajutor internaţional! Din fericire acum sunt ţări care vor putea să ne ajute – ei au ştiut să îşi protejeze populaţia, sistemul sanitar şi economia”, conchide el.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 11.049 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 1.912 sunt în Bucureşti. Acesta este cel mai mare număr de cazuri zilnice înregistrat de la începutul pandemiei.

Spune ce crezi