18.8 C
București
duminică, 13 iunie 2021

Vouchere noi pentru bugetarii părinţi: tichetele trusou şi junior

La ora actuala, există cinci tipuri de bilete de valoare ce pot fi acordate salariaţilor: tichete de masă, tichete cadou, tichete de creşă, tichete culturale şi vouchere de vacanţă. Parlamentarii UDMR au depus la Senat un proiect de lege care să suplimenteze lista de tichete-cadou pe care le pot primi bugetarii, potrivit greatnews.ro. Mai exact, sa se introduca tichetele trusou şi junior.

Tichetele trusou s-ar acorda pentru fiecare copil (după naştere sau adopţie). Acesta poate fi folosit la plata produselor de îngrijire. Dacă va fi aprobat de Parlament şi apoi promulgat de președintele Klaus Iohannis, actul normativ ar putea intra în vigoare în acest an. Valoarea maximă a sumelor acordate ca tichet trusou nu va depăşi 1.500 de lei pentru un copil.

Cat despre voucherele junior, acestea ar putea fi acordate lunar sau ocazional salariaţilor părinţi pentru plata serviciilor educaţionale, a bunurilor (manuale şi rechizite şcolare) şi a taberelor. Ajutorul lunar din acest program nu poate depăși 250 de lei, iar un voucher acordat ocazional poate avea valoarea maximă de 700 de lei.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate