sâmbătă, 26 septembrie 2020

Vouchere noi pentru bugetarii părinţi: tichetele trusou şi junior

Știrile zilei

Ce spune Tavi Colen despre fosta soţie a lui Alin Oprea: „M-am trezit cu ea în casă…”

Tavi Colen, fostul coleg de trupă al lui Alin Oprea, se implică din nou în scandalul divorţului dintre Alin...

Declarațiile lui Gheorghe Dincă din instanță au fost făcute publice

Declarațiile lui Gheorghe Dincă din instanță au fost făcute publice de către Alexandru Cumpănașu. Acesta a venit cu noi...

Strigătul de ajutor al lui Mihăiță, băiețelul orfan care vrea să zboare: „Vrea să fie un copil normal”

Micuțul în vârstă de șase ani își dorește să fie ca un copil normal, să poată merge și alerga,...

La ora actuala, există cinci tipuri de bilete de valoare ce pot fi acordate salariaţilor: tichete de masă, tichete cadou, tichete de creşă, tichete culturale şi vouchere de vacanţă. Parlamentarii UDMR au depus la Senat un proiect de lege care să suplimenteze lista de tichete-cadou pe care le pot primi bugetarii, potrivit greatnews.ro. Mai exact, sa se introduca tichetele trusou şi junior.

Tichetele trusou s-ar acorda pentru fiecare copil (după naştere sau adopţie). Acesta poate fi folosit la plata produselor de îngrijire. Dacă va fi aprobat de Parlament şi apoi promulgat de președintele Klaus Iohannis, actul normativ ar putea intra în vigoare în acest an. Valoarea maximă a sumelor acordate ca tichet trusou nu va depăşi 1.500 de lei pentru un copil.

Cat despre voucherele junior, acestea ar putea fi acordate lunar sau ocazional salariaţilor părinţi pentru plata serviciilor educaţionale, a bunurilor (manuale şi rechizite şcolare) şi a taberelor. Ajutorul lunar din acest program nu poate depăși 250 de lei, iar un voucher acordat ocazional poate avea valoarea maximă de 700 de lei.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă