XBody – antrenamentul secolului 21 în doar 20 de minute

Conceptul XBody se definește prin antrenamente pentru slăbire, remodelare corporală și tonifiere musculară. XBody folosește tehnologia EMS (electrostimulare musculară). Primele informații despre folosirea tehnologiei datează din 1960, de la jocurile olimpice din SUA. Totuși, primul dispozitiv EMS pe întreg corpul a apărut pe piață acum 15 ani, în 2003.

Este un antrenament din ce în ce mai căutat, unul dintre motive fiind durata de doar 20 de minute, comparativ cu timpul petrecut la o sală de fitness, de minim o oră. Adăugăm și rezultatele care sunt vizibile mult mai repede, datorită electrostimulării.

Părerile sunt împărțite, pro și contra. Da, pentru că există și contraindicații, iar prețul unui abonament este destul de ridicat.

Principalele beneficii ale acestor antrenamente speciale sunt următoarele :

– tratarea durerilor de spate lucrând musculatura spatelui, care susține coloana. Mușchii se dezvoltă și devin mai puternici, ameliorând în acest fel durerile. Se fac anumite exerciții pentru a trata lombosciatica, ciroza, etc.

– echilibrarea întregului sistem muscular datorită faptului că aplicarea impulsurilor are loc și pe mușchii mai puțin dezvoltați sau deloc dezvoltați;

 recuperarea postoperatorie și posttraumatică;

– îmbunătățirea posturii în urma tonifierii;

– scăderea în greutate și eliminarea țesutului adipos fără a pune presiune pe articulații (datorită greutăților de maxim 5 kg ).

Să vorbim acum și despre contraindicațiile acestui tip de antrenament. Antrenamentul XBody este interzis dacă ești într-una din situațiile de mai jos: epilepsie, stimulator cardiac, în timpul sarcinii, hemofilie gravă sau sangerări, hernie abdominală, tuberculoză, boli tumorale, leucemie, tromboză sau tendințe de tromboză, boli grave neurologice (Scleroza multiplă, Parkinson, etc.), diabet (în cazul în care medicul interzice efortul fizic intens), boli însoțite de stări de febră, infecții acute bacteriene sau virale, boli infecțioase (TBC, hepatita, etc.), insuficiență cardiovasculară asociată cu tulburări vasculare, inflamații acute de artrită, leziuni ale pielii (ex: eruptii cutanate alergice, iritatii ale pielii, răni deschise).

Rezultatele încep să se vadă chiar după primele 4-5 ședințe, dacă se ține cont și de o alimentație sănătoasă. Fiecare ședință se face cu un antrenor, care stabilește un program personalizat de exerciții, în funcție de nevoile fiecărui client.

Clipul de jos ne ajută să înțelegem mai bine acest concept.

loading...