1 lingură de ulei de ricin cu 1 lingură de bicarbonat – 18 proprietăți vindecătoare ale acestui amestec

VA Press

Beneficiile amestecului de ulei de ricin și bicarbonat de sodiu pentru sănătate

Există o combinație simplă și accesibilă de ingrediente care poate avea multiple beneficii pentru sănătate și îngrijirea corpului: uleiul de ricin și bicarbonatul de sodiu.

Această combinație a fost considerată de mulți un adevărat panaceu, având potențialul de a trata diverse afecțiuni și de a întineri și întări organismul.

Cu toate acestea, este important să menționăm că remedii naturiste precum acestea ar trebui folosite cu precauție și în consultație cu un medic specialist, deoarece fiecare organism este unic și poate reacționa diferit.

  1. Ulei de ricin și bicarbonat de sodiu pentru alergii

Pentru a trata alergiile, se recomandă amestecarea a 3 linguri de bicarbonat de sodiu cu 1 lingură de ulei de ricin. Acest amestec poate fi masat pe corp înainte de duș și lăsat să acționeze câteva minute înainte de a face un duș relaxant și revigorant. De asemenea, se poate lua în considerare administrarea a 6 picături de ulei de ricin pe zi pentru a ajuta la tratarea alergiilor.

  1. Ulei de ricin și bicarbonat de sodiu pentru ciuperci

Pentru a trata infecțiile fungice, se poate amesteca 1 lingură de ulei de ricin cu 1 lingură de bicarbonat de sodiu și se aplică pe zona afectată. După o perioadă de 30 de minute, se clătește și se usucă zona. Acest remediu poate fi util în tratarea ciupercilor.

  1. Ulei de ricin și bicarbonat de sodiu pentru răni care sângerează și vânătăi

Pentru a trata rănile care sângerează sau vânătăile, se poate amesteca 1 lingură de ulei de ricin cu 1 lingură de bicarbonat de sodiu și se aplică pe zona afectată.

  1. Ulei de ricin și bicarbonat de sodiu pentru dureri articulare

Pentru a reduce durerile articulare, se recomandă amestecarea 1 lingură de ulei de ricin cu 1 lingură de bicarbonat de sodiu și aplicarea acestui amestec pe zona afectată. Se lasă să acționeze timp de 30 de minute, după care se clătește.

  1. Ulei de ricin și bicarbonat de sodiu pentru iritația ochilor

Pentru a calma iritația ochilor, se poate amesteca 1 linguriță de ulei de ricin cu jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu. Acest amestec poate fi aplicat pe pielea pleoapelor și lăsat să acționeze timp de 20 de minute, apoi se clătește cu apă din abundență.

Acestea sunt doar câteva exemple de utilizare a amestecului de ulei de ricin și bicarbonat de sodiu în diverse situații.

Se spune că uleiul de ricin poate fi folosit și pentru tratamentul cataractei, pentru întreținerea pielii mâinilor, pentru inflamațiile pielii, pentru articulații dureroase din cauza sedentarismului, pentru întinerirea gâtului, pentru petele de vârstă, pentru papiloame, pentru înțepături de insecte, pentru negi, pentru dureri de spate, pentru zgomotul din ureche, pentru vergeturi și riduri, precum și pentru căderea părului.

Este important să reținem că, înainte de a încerca orice remedii naturiste sau de a urma orice tratament pentru afecțiuni, este recomandat să consultăm întotdeauna un medic specialist.

Sursa foto: www.kilocalorii.ro