10 plante care aduc energie pozitivă și noroc în casele noastre

VA Press

Feng Shui este o practică foarte veche, conform căreia plasarea anumitor obiecte în casele noastre afectează direct fluxul energetic general, chiar personal, într-un spațiu determinat. Este o tehnică milenară, originară din China, care acum este practicată în întreaga lume.

Unele credințe antice din această disciplină au fost, de asemenea, verificate de știință. De exemplu, un studiu realizat de NASA a demonstrat că unele plante pot purifica aerul din casă, eliminând toxinele și substanțele toxice. Combinând Feng Shui-ul cu știința modernă, este posibil să elaborăm o listă de plante care pot aduce energie pozitivă și să purifice aerul din casele noastre.

Spathiphyllum. Generează vibrații pozitive, ajută la purificarea aerului și neutralizează gazele nocive. Această plantă crește și în camere cu puțină lumină, fiind ideală pentru dormitoare sau birouri.

Palmeras – Datorită mărimii lor suficiente, sunt ideale pentru a fi folosite ca separatoare de spații în camere foarte mari. Planta ajută la eliminarea xilenului și a formaldehidei din aer.

Rozmarin – Nu este doar util în bucătărie, această plantă aromatică purifică aerul, în timp ce aroma sa îmbunătățește memoria și tratează insomniile.

Orhidee – Sunt estetic plăcute, dar și foarte utile pentru îmbunătățirea calității aerului. Ele eliberează mult oxigen, de aceea se recomandă să le puneți în dormitor.

Bambusul norocos – Este una dintre plantele cele mai menționate în Feng Shui, simbol al norocului și prosperității în multe culturi asiatice. Necesită puțină întreținere și se adaptează bine la mediile mai puțin luminoase.

Copacul de jad – Această plantă suculentă este adesea asociată cu bogăția și prosperitatea.

Ficus – Aceste plante, foarte folosite în casele noastre, sunt excelente pentru purificarea aerului și eliminarea substanțelor toxice prezente în el.

Santapaulia – Dacă sunt plasate în colțul de sud-est al casei, conform Feng Shui-ului, aduc prosperitate și bunăstare.

Hedera comună – Excelentă pentru eliminarea energiilor negative, dar și utilă pentru purificarea aerului din casă și eliminarea formaldehidei și xilenului.

Citrice – Conform Feng Shui-ului, trebuie să fie plasate în bucătărie, ca simbol al abundanței și sănătății.