3 ceaiuri pe care să le bei seara – Te ajută să slăbești, curăță ficatul și elimină toxinele din corp

VA Press

În corpul nostru, se acumulează diferite toxine pe parcursul zilei, fie din cauza poluării din aer, fie din cauza alimentației necorespunzătoare. De aceea, este benefic să oferim o mână de ajutor organismului nostru și să îl susținem în procesul de curățare și eliminare a toxinelor.

Aceste procese de curățare ne permit să ne odihnim adecvat, să ardem grăsimi și să eliminăm kilogramele în plus, și, nu în ultimul rând, să detoxifiem ficatul.

Unul dintre cele mai populare ceaiuri este cel de mușețel. Acest ceai ne ajută să dormim mai bine, relaxează creierul și contribuie la eliminarea toxinelor și la curățarea intestinelor și a ficatului, datorită conținutului său de antioxidanți.

Pentru a pregăti ceaiul, se adaugă apă fierbinte peste o lingură de plantă, într-o cană de ceai. Se lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi se strecoară și se consumă cald.

Ceaiul de mentă este, de asemenea, benefic, deoarece conține mulți antioxidanți și uleiuri esențiale care ajută la accelerarea metabolismului, susținând astfel întregul proces de detoxifiere.

Pentru a pregăti ceaiul de mentă, se lasă o lingură de frunze de mentă la infuzat într-o cană cu apă clocotită, timp de 10 minute.

Infuzia de lămâie este, de asemenea, excelentă pentru relaxare și detoxifiere.

Se curăță o lămâie și se fierbe în apă timp de 5 minute. Apoi se lasă acoperită încă 5 minute, după care ceaiul se strecoară și se consumă cu 1 oră înainte de culcare.

Sursa foto: www.kilocalorii.ro