3 soluţii eficiente care previn căderea părului

shutterstock 1175928634

Prevenirea si combaterea căderii părului sunt preocupări stresante pentru mulţi oameni.

Cauzele pierderii părului pot fi înaintarea în vârstă, genetică, unele afecţiuni şi tratamente, stresul fizic sau emoţional. Medicul este singurul în măsură să descopere cauza principală a căderii părului şi să recomande tratamentele eficiente. Iată trei soluţii eficiente care previn căderea părului şi care pot fi o cale de regenerare a acestuia.

Îmbunătăţirea dietei şi administrarea de multivitamine

Creşterea consumului de proteine şi adoptarea unei diete mediteraneene poate reduce riscurile căderii părului. Studiile realizate au relevat că persoanele care sufereau de căderea părului aveau din alimentaţie un aport mic de proteine şi aminoacizi. De asemenea, cercetările au asociat consumul de ierburi şi legume specifice unei diete mediteraneene cu un risc mic de alopecie androgenică (chelie) la bărbaţi.

Mai mult, s-a dovedit că vitaminele pot preveni căderii părului, iar cele care ajută sunt seleniu, vitamina B, zinc, vitamina D, fier, vitamina A, vitamina C, sau vitamina E. Înainte de începe să iei multivitamine, însă, consultă-te cu medicul tău.

Îngrijirea adecvată a scalpului

Un masaj zilnic al scalpului timp de cel puţin 4 minute stimulează creşterea părului. Totodată, se poate utiliza uleiul de cocos pentru a preveni căderea părului şi a ajuta la regenerarea acestuia. Razele ultraviolete sunt dăunătoare pentru firul de păr, iar uleiul de cocos aplicat pe scalp întăreşte şi protejează părul, prevenind căderea acestuia.

Îngrijirea adecvată a părului şi a scalpului poate preveni căderea părului şi ajută la stimularea regenerării naturale a firului de par. Astfel, păstrarea scalpului curat previne deteriorarea şi pierderea părului, dar şi folosirea unor anumite şampoane şi balsamuri speciale pentru regenerarea şi întreţinerea părului sau evitarea tratamentelor dure precum expunerea la căldură, ondularea sau vopsirea părului.

Terapii şi tratamente pentru combaterea căderii părului

Pe piaţă sunt disponibile mai multe medicamente care nu necesită prescripţie medicală pentru prevenirea căderii părului. Astfel, minoxidilul, poate fi un tratament eficient pentru alopecie androgenică, atât la bărbaţi cât şi la femei. Medicii îl folosesc uneori pentru a trata unele cauze ale căderii părului, cum ar fi chimioterapia.

Finasterida este un alt medicament eficient pentru regenerarea părului de pe cap.

O metodă de terapie pentru prevenirea căderii părului este cea cu lumina de nivel scăzut. Aceasta poate creşte densitatea părului şi se foloseşte în general în cazul persoanelor cu chimioterapie sau care suferă de căderea genetică a părului.

Cei pentru care metodele de prevenire căderii părului nu au dat rezultate pot apela la metoda de transplant de păr – una dintre cele mai eficiente soluţii pentru refacerea podoabei capilare.

Sursa de imagine:

LightField Studios / Shutterstock.com