4 motive sa iti inscrii copilul la un curs de limba germana

VA Press

Limba germana ocupa un loc foarte important in societatea moderna actuala. Pentru un viitor frumos al copilului atat din punct de vedere profesional, cat si personal, parintii pot lua in calcul destul de serios inscrierea acestuia la cursuri de germana copii.

Limba germana se va dovedi de ajutor in cel putin urmatoarele conditii:

  • pentru a fi pregatiti pentru un job bine platit intr-o tara in care se vorbeste limba germana;
  • pentru a urma un liceu sau o scoala cu predare in germana;
  • pentru a se angaja intr-o companie multinationala, copilul trebuie de mic sa invete atat limba engleza, cat si limba germana.

Fiind de departe cea mai dezvoltata tara din UE, Germania ofera foarte multe sanse tinerilor care vorbesc aceasta limba. Contrar parerilor preconcepute, limba germana nu este o limba dificil de invatat, fiind una din cele mai vorbite limbi din Uniunea Europeana. Cantareste mult la interviurile de angajare si in numeroase alte situatii.

Copiii au capacitatea de a invata mai rapid o limba straina, spre deosebire de adulti

La varste fragede, creierul copiilor este intocmai ca si un burete care are rolul de a absorbi informatiile rapid. Concret, un copil de 6-7 ani va invata mult mai rapid limba germana decat un adult sau un adolescent care abia se inscrie la cursurile de profil. De aceea, copiii care cunosc limba germana vor avea pe viitor sansa de a fi acceptati la universitatile din Germania si de a-si crea o cariera acolo. Parintii joaca un rol important in acest sens, pentru ca vor deschide orizonturile copiilor, fara a le limita.

Plecand de la premiza aceasta, a invatarii rapide a unei limbi straine la varste fragede, indemnul „suna acum” este lansat parintilor care urmaresc sa investeasca in viitorul copiilor inscriindu-i la cursurile de limba germana.

Principalele motive pentru care parintii isi inscriu copiii la cursurile de limba germana

Potrivit Stewart School, cele mai importante motive care ar trebui sa determine parintii sa isi inscrie copiii la cursurile de limba germana includ:

limba germana este cea mai vorbita limba din UE, reprezentand una din cele mai dezvoltate tari. Astfel, copiii care cunosc limba germana la perfectie au posibilitatea de a invata, de a se angaja si chiar de a locui intr-una din tarile in care se vorbeste aceasta limba;

limba germana nu este dificil de invatat, iar notiunile invatate la scoala de multe ori nu sunt suficiente, metodele de predare fiind destul de neatragatoare. Inscriind copiii la cursurile de limba germana, acestia vor invata nu numai limba, ci si ordinea si disciplina, pentru ca limba germana este foarte riguroasa;

invatarea limbii germane contribuie la dezvoltarea gradului de responsabilitate, copiii vor invata repede gramatica si regulile de pronuntie, scriere si punctuatie in limba germana si suplimentar se pot ocupa de temele care le sunt date de scoala, ramanandu-le suficient timp de joaca;

copiii vor dezvolta sentimentul de apartenenta la un grup, la grupul cursantilor care invata aceasta limba, intr-un cadru lejer, cu o atmosfera placuta si pe baza unor metode de predare relaxante.