• Home
  • Parteneri
  • 5 alimente dulci de care nu bănuiai că-ți pot afecta sănătatea dinților

5 alimente dulci de care nu bănuiai că-ți pot afecta sănătatea dinților

dulciuri

Medicii stomatologii nu recomandă utilizarea în exces a alimentelor și produselor dulci, precum prăjituri, bomboane, ciocolată, deoarece afectează în mod negativ sănătatea dentară și pot distruge un zâmbet frumos. Cu toate acestea, există și alte alimente zaharoase care provoacă afectarea smalțului, apariția cariilor dentare și a altor boli dentare. Pentru a-ți menține dinții sănătoși, ca desert alege fructele congelate sau fructele în suc propriu.

Conserve de fructe

Fructul este un produs sănătos, dar nu și fructele păstrate în sirop dulce. În această stare, conțin mult zahăr și practic nu există vitamine. Producătorii folosesc aditivi care sporesc aroma și culoarea fructelor. Acest lucru se face pentru a crește durata de valabilitate a produsului, atractivitatea sa vizuală. Nu uita că astfel de componente au un efect negativ asupra dinților. Smalțul dentar este afectat, ceea ce duce la o creștere a sensibilității dintelui.

Băuturi carbogazoase

Băuturile carbogazoase ce conțin zahăr sunt un alt produs care cauzează probleme dentare. Astfel de băuturi au o aciditate ridicată, ceea ce duce la afectarea smalțului, la sensibilitatea crescută a dinților. După ce o persoană a consumat o băutură carbogazoasă, acidul continuă să afecteze dinții timp de aproximativ o jumătate de oră.

Cea mai bună opțiune este să eviți complet băuturile nesănătoase. Dacă acest lucru nu este posibil, îți recomandăm să clătești gura de fiecare dată când consumi o astfel de băutură.

Băuturi alcoolice dulci

Acționând pe același principiu ca și băuturile carbogazoase, alcoolul dulce face smalțul fragil și sensibil. În plus, cocktail-urile contribuie la formarea plăcii, care se transformă în depozite și apoi carii.

La fel, se recomandă să-ți clătești gura după ce bei alcool.

Fructe uscate

Datorită structurii sale lipicioase, prunele uscate se lipesc de dinți și creează un mediu favorabil dezvoltării microorganismelor. Particulele mici de fructe uscate rețin zahărul pe dinți pentru o lungă perioadă de timp. În acest moment, bacteriile eliberează acid, afectând smalțul și favorizând dezvoltarea cariilor.

Se recomandă să te speli pe dinți după ce ai mâncat fructe uscate. De asemenea, poți înlocui fructele uscate cu cele proaspete. Sunt bogate în apă și fibre, ceea ce va ajuta la echilibrarea conținutului de zahăr.

Floricele de porumb

Popcornul poate, de asemenea, afecta smalțul dinților. Promovează creșterea bacteriană pe măsură ce se blochează între dinți. În plus, cojile tari de popcorn sau boabele prea puțin gătite pot răni gingiile.

Dacă nu poți renunța la floricele, atunci ar trebui să alegi floricelele fără zahăr și fără potențiatori de aromă. Ața dentară este recomandată după mese.

Efectele zahărului asupra dinților

Prima consecință negativă a consumului de dulciuri este crește sensibilitatea dintelui la stimulii externi. În primul rând, există o reacție la dulciuri, apoi la fierbinte, rece, acru și apoi doare fără încetare. Dacă nu mergi la dentist la timp, problemele se pot agrava.

La primele senzații de disconfort, contactează clinica stomatologică Omnia Dental. Specialiștii noștri te pot consilia și oferi recomandări utile, precum și îți pot oferi tratamente dentar moderne și de calitate.