5 motive pentru a bea Prosecco

prosecco

Prosecco este un vin spumant elegant și subtil, originar din Italia și obținut din struguri Glera. Acest vin a devenit foarte popular în ultimele decenii, el fiind de multe ori ales ca alternativă mai dulce și mai accesibilă ca preț față de șampanie.

În acest articol îți prezentăm 5 motive pentru care merită să bei Prosecco.

  1. Este produs în mai multe variante de dulceață

Conținutul de zahăr imprimă Prosecco-ului nuanțe diferite de gust și cu siguranță vei găsi între acestea una pe placul tău.

Astfel, varianta Brut Nature este o variantă foarte dry, cu 0-3 grame de zahăr la fiecare litru de Prosecco, în timp ce Extra Brut este extra dry, conținând între 0 și 6 grame de zahăr per litru.

Versiunea Brut, în care există până la 12 grame de zahăr per litru este percepută ca o variantă relativ dry, în timp ce Extra Dry are o dulceață cuprinsă între 12 și 17 grame de zahăr.

Cele mai dulci variante de Prosecco sunt cele în care găsim 17-32 de grame de zahăr la fiecare litru respectiv până la 50 de grame de zahăr per litru.

  2. Are un gust inconfundabil

Multe dintre brandurile de Prosecco sunt dominate de aromele florilor albe de primăvară și de cele ale citricelor. În altele se simte parfumul fructelor verzi-gălbui cum ar fi merele, perele și gutuile. Toate aceste note de gust se află în echilibru perfect cu aciditatea “vie” și spuma elegantă a Prosecco-ului, un vin spumant ușor de recunoscut și de apreciat.

  3. Este mai mult decât un digestiv

Este în esență un digestiv, servit cu plăcere de mulți consumatori înainte de masă. Însă poate fi totodată un ingredient savuros folosit în prepararea unor cocktail-uri cum ar fi Bellini, Aperol Spritz, Hugo, Sgroppino sau Mimosa.

  4. Poate fi asociat cu mai multe preparate culinare

Prosecco se potrivește de minune cu o gamă variată de preparate culinare, de la antipasti italienești și alte gustări ușoare la prosciutto și fructe de mare cum ar fi creveții, scampii, scoicile și stridiile.

Prosecco-ul poate fi consumat și alături de legume și fructe – sparanghelul, ceapa, morcovii, căpșunele, fructele de pădure și pepenele verde fiind cele mai des întâlnite asocieri.

Spumantul conferă o aromă deosebită și brânzeturilor italienești, fie că vorbim despre Provola, Gorgonzola sau Parmigiano.

  5. Consumat cu moderație, are efecte benefice asupra sănătății

Antioxidanții pe care îi conține catifelează și netezesc pielea, Prosecco-ul având efecte benefice în special pentru cei care au tenul gras. Potrivit unor studii efectuate de oamenii de știință de la “University of Reading” din Marea Britanie, bulele Prosecco-ului conțin polifenoli – substanțe chimice vegetale cu proprietăți antioxidante. Acestea contribuie la reducerea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea circulației, ceea ce diminuează riscurile de accidente vasculare și protejează sănătatea inimii.

Dacă te-am convins că Prosecco este o băutură care merită consumată, pe finebar.ro, magazin de băuturi fine, găsești o selecție deosebită de mărci și sortimente, pe care le poți comanda online pentru a le savura alături de familie și prieteni.