• Home
  • Sănătate
  • 5 semne de alarma ale amorțelii mâinilor pe care le ignori

5 semne de alarma ale amorțelii mâinilor pe care le ignori

Maini amortite

Adesea, trezirea cu senzația de mâini sau picioare amorțite este urmată de un sentiment de înțepături. Acest lucru se întâmplă datorită blocării nervilor sau a vaselor de sânge. E important să fii atent, deoarece această senzație poate indica boli serioase care necesită atenție medicală.

Mai jos sunt listate cinci dintre cele mai grave afecțiuni care au ca simptom amorțeala mâinilor sau a picioarelor:

  1. Osteocondroză vertebrală: Compresiunea nervilor în zona cervicală a coloanei vertebrale poate cauza amorțeala mâinilor, dureri de cap sau confuzie.
  2. Scleroză multiplă: Această afecțiune atacă învelișul proteic al fibrelor nervoase, reducând sensibilitatea și cauzând amorțeală în mâini sau picioare.
  3. Diabet zaharat și anemie falciformă: Aceste boli încetinesc circulația sanguină în membre, ceea ce poate duce la amorțeala mâinilor.
  4. Nevralgie cervico-brahială: Această condiție periculoasă provoacă inflamații la nivelul umărului, rezultând în amorțeala mâinilor.
  5. Accident vascular cerebral: Este posibil cea mai periculoasă cauză a amorțelii mâinilor. Simptome precum amorțeala picioarelor, dureri de cap constante, probleme de vedere sau vorbire greoaie necesită asistență medicală de urgență.

Cauzele amorțelii: Amorțeala, cel mai des resimțită la nivelul membrelor, poate avea diverse cauze, cum ar fi lezarea nervilor sau compresia acestora, adesea din cauza statului prelungit într-o anumită poziție. În cazul spondilozei cervicale, amorțeala mâinilor este un semn distinctiv.

Amorțeala membrelor poate include senzații de arsură, pierderea sensibilității, durere la atingeri ușoare sau furnicături.

Când să consulți un medic: Este recomandat să vezi un medic dacă amorțeala se manifestă în special la nivelul degetelor și dacă simptomele se agravează fără o cauză evidentă.