• Home
 • Sănătate
 • Glicemia crescută? Descoperă leacul miraculos recomandat de Lidia Fecioru: 4 zile de tratament

Glicemia crescută? Descoperă leacul miraculos recomandat de Lidia Fecioru: 4 zile de tratament

Lidia Fecioru

Glicemia crescută este o problemă din ce în ce mai frecventă în societatea modernă, afectând atât adulții, cât și copiii. Această afecțiune poate fi dificil de controlat, chiar și cu tratament medicamentos.

Lidia Fecioru, cunoscută pentru remediile sale naturale, a dezvăluit recent în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse” un leac eficient pentru scăderea nivelului de zahăr din sânge: „laptele de dovleac”.

Beneficiile laptelui de dovleac

Potrivit Lidiei Fecioru, „laptele de dovleac” este un remediu natural care poate ajuta la reglarea glicemiei. Acesta este benefic nu doar pentru cei care se confruntă cu episoade de creștere bruscă a zahărului în sânge, ci și pentru cei care doresc să își mențină nivelul de zahăr sub control pe termen lung.

„Există oameni care, chiar dacă își iau tratamentul pentru zahărul ridicat în sânge, au faze în care li se ridică foarte tare. Pe lângă medicamentul pe care îl iau, ar putea să mai facă un lucru: lapte de dovleac”, explică Lidia Fecioru.

Mod de preparare

Pentru a prepara laptele de dovleac, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

 • 150g de semințe de dovleac curățate
 • 4 pahare de apă
 • 1/2 linguriță de scorțișoară
 • 4-5 prune uscate

Pașii de urmat

 1. Puneți semințele de dovleac într-un blender, adăugați cele 4 pahare de apă și blenduiți bine până obțineți un amestec omogen.
 2. Strecurați amestecul printr-o sită pentru a îndepărta pulpa, păstrând doar lichidul.
 3. Turnați lichidul înapoi în blender și adăugați scorțișoara și prunele uscate.
 4. Blenduiți din nou până când toate ingredientele sunt bine mixate.
 5. Puneți amestecul într-un borcan de sticlă și păstrați-l la frigider.

Regimul de consum

Această cantitate de lapte de dovleac se consumă pe parcursul a 4 zile, după cum urmează:

 • Beți 100g de amestec cu jumătate de oră înainte de masă, pe stomacul gol.
 • Repetați acest proces de trei ori pe zi: dimineața, la prânz și seara.
 • Faceți o pauză de 4 zile, apoi repetați ciclul.

Acest regim poate fi urmat de câteva ori pentru a vedea rezultatele dorite. Lidia Fecioru subliniază că acest remediu este potrivit atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Este important de menționat că informațiile prezentate în acest articol au caracter informativ și nu înlocuiesc sfatul medical profesionist. Înainte de a încerca orice remediu natural, consultați-vă medicul pentru a vă asigura că este sigur și adecvat pentru starea dumneavoastră de sănătate.

Laptele de dovleac poate fi un aliat valoros în lupta împotriva glicemiei crescute, oferind o soluție naturală și accesibilă.

Dacă ați încercat acest remediu sau aveți alte sugestii pentru gestionarea glicemiei, lăsați un comentariu mai jos și nu uitați să distribuiți acest articol pentru a ajuta și alte persoane aflate în căutarea unui leac eficient!