• Home
  • Grădină
  • 8 Metode Naturale și Ecologice de a Scăpa de Afide în Grădină

8 Metode Naturale și Ecologice de a Scăpa de Afide în Grădină

capture 2017 05 12 C3A0 15.51.01

Afidele pot deveni o problemă în grădină, dar există mai multe metode naturale și ecologice pentru a le combate fără a utiliza pesticide chimice. Iată 8 sfaturi eficiente:

  1. Săpun Negru Lichid: Amestecați două lingurițe de săpun negru lichid cu un litru de apă și pulverizați această soluție pe plante. Lăsați să se usuce și clătiți frunzele a doua zi. Repetați acest proces la fiecare două sau trei zile timp de două săptămâni.
  2. Usturoi: Plantați usturoi lângă plantele afectate sau pregătiți o soluție cu doi căței de usturoi și un litru de apă, plus 100 de grame de săpun negru. Pulverizați pe plante.
  3. Zat de Cafea: Puneți zaț de cafea la baza plantelor, în special la trandafiri, sau boabe de cafea pe sol pentru a descuraja afidele.
  4. Nasturtium (Capucine): Plantați nasturtium, deoarece afidele preferă această plantă și s-ar putea să uite de celelalte.
  5. Oțet Alb: Adăugați oțet alb în apa de irigare sau în soluția de pulverizare pentru a combate afidele.
  6. Arpagic sau Urzici: Plantați arpagic în apropierea pomilor fructiferi sau utilizați urzici pentru a îndepărta afidele.
  7. Lapte: Amestecați patru părți apă cu o parte lapte și pulverizați pe trandafiri pentru a alunga afidele.
  8. Bicarbonat de Sodiu: Amestecați săpun lichid organic, ulei de migdale dulci sau ulei de rapiță, și bicarbonat de sodiu, apoi pulverizați pe plante. Clătiți în timpul udării. Această soluție funcționează și ca fungicid.

Aceste metode naturale pot ajuta la combaterea afidelor în grădină fără a dăuna mediului înconjurător sau plantei dvs. Iată câteva opțiuni ecologice pentru a menține grădina sănătoasă și fără dăunători.