Academicianul Leon Dănăilă dezvăluie „Stâlpii Sănătății”: Alimentația, exercițiile fizice și credința sunt esențiale pentru o viață sănătoasă

VA Press

București, 27 August 2023 – Invitat la gala ”Seniori de colecție”, academicianul și neurochirurgul Leon Dănăilă a vorbit despre importanța unui stil de viață echilibrat pentru menținerea sănătății fizice și mentale. Potrivit specialistului, alimentația, exercițiile fizice și credința sunt „stâlpii sănătății” care contribuie la buna funcționare a organismului.

Dănăilă a subliniat importanța unei alimentații corespunzătoare, recomandând regimul mediteranean. „Alimentația este foarte importantă. Individul respectiv trebuie să consume pește, fructe de mare, legume, fructe, care au dat rezultate foarte bune”, a declarat academicianul.

În ceea ce privește exercițiile fizice, neurochirurgul a recomandat mersul pe jos ca o formă accesibilă și eficientă de mișcare. „Dacă faci câte 2000 de pași în fiecare zi, tot e bine”, a adăugat el.

Pe lângă acestea, Dănăilă a vorbit și despre importanța credinței și a stării de bine mentale. „Sacralitatea, adică credința, este foarte importantă. Să ai încredere în ceea ce faci și în ceea ce vrei să realizezi, cu rugă către Dumnezeu, este esențial”, a spus specialistul.

El a atras atenția și asupra riscurilor asociate cu depresia, care poate slăbi sistemul imunitar și contribui la apariția unor boli grave, inclusiv cancer. „Dacă nu ai satisfacții în activitate și optimism, nu este bine. Susținerea morală și un mediu pozitiv sunt, de asemenea, esențiale”, a mai adăugat Dănăilă.

În încheiere, academicianul a menționat importanța somnului pentru sănătatea creierului, subliniind că un somn odihnitor este crucial pentru menținerea unei stări de bine generale.

Sursa: Agerpres, citat de dcnews.ro