• Home
  • Actualitate
  • Accident rutier grav în comuna Sîngera: O femeie decedată și două minore rănite, șoferița angajată la INSP

Accident rutier grav în comuna Sîngera: O femeie decedată și două minore rănite, șoferița angajată la INSP

Accident

Un tragic accident rutier a avut loc noaptea trecută în comuna Sîngera, la ora 01:40, când o tânără angajată a Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) a pierdut controlul volanului și a intrat pe trotuar, lovind trei pietoni. În urma impactului, o femeie de 30 de ani a decedat pe loc, iar două minore în vârstă de 6 și 17 ani au fost transportate de urgență la spital pentru îngrijiri medicale.

Conform raportului poliției, șoferița, o tânără de 22 de ani, deținea permis de conducere și se afla în afara orelor de serviciu în momentul accidentului. Testată alcoolscopic la locul accidentului, aparatul Drager a relevat o concentrație de alcool de 0,51 mg/l în aerul expirat.

În legătură cu acest incident grav, autoritățile au deschis o cauză penală, iar șoferița a fost reținută pentru 72 de ore în vederea investigațiilor. Organul de urmărire penală a fost sesizat și a început efectuarea tuturor acțiunilor procesual-penale necesare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor care au condus la acest tragic eveniment. Între timp, tânăra a fost suspendată din funcția pe care o deținea la INSP.

Tragedia a stârnit un val de indignare în comunitate, iar autoritățile locale împreună cu Inspectoratul Național de Securitate Publică au promis o anchetă riguroasă și transparentă.