• Home
  • Grădină
  • Adaugă 3 lingurițe: plantele înfloresc, iar cele cu probleme prind viață, devin verzi și se înfrumusețează!

Adaugă 3 lingurițe: plantele înfloresc, iar cele cu probleme prind viață, devin verzi și se înfrumusețează!

449153974 452038207588024 6637767281672964599 n

Crinul de pace, cunoscut științific sub numele de Spathiphyllum, este un simbol al liniștii în colecțiile de plante de interior, provenind din pădurile calde și umede din America de Sud și alte regiuni tropicale. Această plantă verde frumoasă înflorește în interior cu atenție și grijă. Iată cum poți să îi asiguri îngrijirea optimă pentru a admira florile sale albe pure:

Îngrijirea Crinului de Pace:

1. Reîmpădurire anuală:
Crinul de pace beneficiază de înlocuirea solului în fiecare primăvară până când ajunge la maturitate. Plantele mature necesită doar înnoirea stratului superior de sol cu aproximativ 4 cm și pot beneficia de îngrășăminte speciale pentru plantele verzi în primăvară. Asigură-te că solul are o drenare bună pentru a evita acumularea apei.

2. Focus pe frunze:
Aceste plante tropicale au nevoie de umiditate. O udare regulată va ajuta la menținerea sănătății lor. Dacă observi că planta devine flască din cauza lipsei de apă, poți scufunda ghiveciul în apă pentru a o revigora. Îndepărtează frunzele uscate sau ofilite pentru a menține planta în formă.

3. Umiditate și igienă:
Crinii de pace apreciază umiditatea ambientală ridicată. Stropirea frunzelor și menținerea lor curate ajută la prevenirea problemelor cu dăunătorii.

4. Udare constantă:
Fiind plante tropicale, crinii de pace preferă un sol mereu umed. În lunile de vară, udă planta zilnic, iar în iarnă, o dată pe săptămână. Un truc nou: adaugă gelatină în apa de udare.

De ce gelatina?

Gelatina oferă plantelor un impuls de azot, esențial pentru creșterea lor sănătoasă și promovarea înfloririi abundente. Pentru a aplica acest tratament:
– Încălzește un pahar de apă (fără a o fierbe) și dizolvă o lingură de gelatină în el.
– După răcire, adaugă trei pahare de apă obișnuită.
– Utilizează această soluție pentru a uda crinul de pace o dată pe lună, în special în perioadele sale active de creștere în primăvară și vară.

Cu aceste sfaturi de îngrijire, poți să te bucuri de un crin de pace sănătos, plin de viață și cu flori strălucitoare în doar câteva zile.

Alte articole recomandate