Ai pielea uscată? Iată TOP 4 trucuri pentru un corp catifelat pe tot parcursul anului!

Pielea uscată poate fi cauzată din multiple cauze, cum ar fi dușurile fierbinți, sezonul rece sau produsele iritante. De asemenea, pielea nehidratată este expusă mai mult la ridurile de expresie sau le poate scoate mai mult în evideță pe cele deja apărute. Pielea uscată se poate coji sau chiar sângera. De aceea, trebuie să-ți adaptezi rutina și ritualul de hidratare fiecărui sezon și să încerci să faci anumite schimbări ca să fii sigură că pielea ta va rămâne mereu fină. 

Iată TOP 4 sfaturi care te vor ajuta să ameliorezi efectele pielii uscate!

  • Evită băile și dușurile fierbinți

Pentru a evita uscarea excesivă a pielii trebuie să ai grijă atunci când faci baie sau duș. Cel mai potrivit este să-ți limitezi timpul de baie sau duș la maxim zece minute. Ușa de la baie trebuie să fie închisă ca să poți profita de aburii hidratanți. Mai mult decât atât, este important să te speli cu apă călduță. Renunță la băile și dușurile fierbinți, deoarece apa folosită la temperaturi mari usucă și irită pielea asemenea unei arsuri ușoare. 

  • Folosește produsele corespunzătoare

În cazul pielii excesiv de uscate este indicat să se folosească produse non-iritante și fără parfum. Însă, dacă îți place mirosul plăcut al gelului de duș, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la acest ritual. Poți folosi un ulei de duș cu parfumul tău preferat, care are ingrediente special alese cu proprietăți hidratante. Astfel, nu vei mai risca să îți usuci pielea în timp ce te speli. 

  • Aplică produsul hidratant imediat după duș

Ca să profiți de proprietățile cremei hidratante, trebuie să o aplici imediat după duș, atunci când porii sunt deschiși și pielea este puțin umedă. O astfel de cremă are rolul de a proteja procesul de hidratare al pielii natural. Prin urmare, dacă este aplicată pe piele după ce o tapotezi puțin cu prosopul, umiditatea deja existentă va fi absorbită și protejată cu ajutorul cremei, împiedicând-o să se usuce pentru mai mult timp. Alege creme care conțin ingrediente cu adevărat hidratante cum ar fi acidul hialuronic, uleiul de jojoba, untul de shea sau glicerina. De asemenea, este recomandat să folosești cremă de fiecare dată după ce te speli pe mâini, în special în sezonul rece. 

  • Ai grijă ce haine porți și ce detergent folosești 

Surprinzător, chiar și hainele pot contribui negativ la uscarea pielii. Mai ales dacă ea este deja uscată, atunci anumite materiale o pot irita și mai rău. De aceea, este indicat să porți haine din materiale precum bumbacul sau mătasea și să le eviți pe cele rigide și care dau o senzație înțepătoare, cum ar fi lâna. Acest lucru este valabil în special în cazul mănușilor, care ar trebui purtate mereu atunci când ieși afară iarna. În cazul în care nu poți renunța la puloverul tău preferat, poți purta pe dedesubt un tricou din bumbac. Un alt lucru de care ar trebui să ții cont este detergentul sau balsamul folosit când speli hainele. Alege și în acest caz produse non-iritante. 

Cu alte cuvinte, pielea uscată poate provoca un sentiment și aspect neplăcut, însă o poți ține sub control foarte ușor dacă ești atentă la produsele pe care le folosești și dacă le aplici corespunzător. 

Sursa foto: Storyblocks.com