• Home
  • Parteneri
  • Alegerea adidașilor pentru copiii activi reprezintă o provocare pentru tine? Sfaturi utile pentru achiziții inteligente

Alegerea adidașilor pentru copiii activi reprezintă o provocare pentru tine? Sfaturi utile pentru achiziții inteligente

portrait two little sisters dressed trendy clothes leaning wall while sitting skateboard bridge footway 1

Top 4 criterii care definesc adidașii perfecți pentru copii

Când ne gândim la adidași, ghete sau cizme copii, funcționalitatea trebuie să depășească aspectul estetic. Din fericire, mulțumită noilor tehnologii, piața oferă doritorilor zeci de variante de încălțăminte care îmbină uimitor rolul practic și aspectul elegant.

  • Talpa

Fie că vorbim de adidași copii, sneakersi, sau teniși, talpa antiderapantă din cauciuc este un criteriu imperativ. Indiferent de sezon sau de scopul în care sunt utilizați pantofii, talpa asigură stabilitate, confort, lejeritate în mers, susține postura corporală corectă și scade riscul alunecărilor, leziunilor și a accidentărilor serioase.

Talpa trebuie să garanteze tracțiunea ușoară, să fie flexibilă, să se conformeze mișcărilor piciorului și astfel să minimizeze senzația de picioare obosite după o zi întreagă de joacă și sport.

  • Respirabilitate

Pantofii sport sunt concepuți pentru antrenamente sport, mișcare intensă și utilizare frecventă. De aceea este relevant ca materialul din care sunt fabricați să permită ventilația în interior, să elibereze umiditatea și să scadă riscul de acumulare a mirosurilor neplăcute.

Investește în adidași, sneakersi, teniși, cizme, ghete din piele pentru copii, sau din material textil, care să mențină confortul termic și ventilația pielii în sezonul cald și cel de tranziție, când temperaturile sunt variabile. 

  • Mărimea

Evită să cumperi adidași cu o mărime mai mare, pentru a fi purtați și la anul. Copiii cresc uluitor de repede, așadar, ține ritmul și investește în pantofi de mărimi potrivite. Pantofii prea mari strică mersul, pe când pantofii cu o mărime mai mică afectează dezvoltarea piciorului și cauzează fel și fel de probleme unghiilor și pielii.

  • Confort

Cumpără adidași ușor de încălțat și de scos. Pentru asta optează pentru mecanisme tip Velcro, sau cu capsă. Modelele cu șireturi, fermoar sau elastic asigură o bună fixare a piciorului în pantof, lucru esențial mai ales în cadrul activităților sport, sau drumeții.

Când vorbim despre copii este important să le respectăm preferințele. Astfel, unii vor prefera adidași cu luminițe, alții vor dori modele cu scai sau șireturi, în timp ce alții vor opta pentru culori vibrante sau imprimeuri cu personalitate.