• Home
  • Parteneri
  • Alegerea perfectă a covorului pentru interiorul locuinței

Alegerea perfectă a covorului pentru interiorul locuinței

living room with upholstered furniture 2

Atunci când alegi un covor, trebuie să te gândești la material, la întreținere, la dimensiunile pe care le are acesta, respectiv la modul în care îl poți adapta la stilul pe care care o are sau dorești să o aibă o anumită cameră. Iată de ce ar trebui să ții cont atunci când alegi covorul potrivit.

Alege materialul potrivit pentru covorul tău 

Materialul din care este realizat covorul este unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont, deoarece acesta nu oferă numai un anume design covorului, ci influențează și modul de întreținere a acestuia. Astfel, poți alege covoare din bumbac pentru aproape orice încăpere a casei, deoarece acestea sunt extrem de ușor de întreținut și pot fi spălate cu ușurință, însă nu același lucru se poate spune și despre modelele de covoare din vâscoză. Nu este indicat ca acestea să fie utilizate pe holuri, deoarece se uzează rapid la trafic intens, iar întreținerea lor este dificilă. De aceea nu sunt recomandate nici drept covoare bucatarie.

Covoarele de lână sunt ideale mai ales pe timp de iarnă, în fața șemineului, pentru un confort termic sporit, iar cele din fibre naturale precum bambus pot fi utilizate și în încăperi în care se circulă mult, deoarece țin la murdărie și la uzură. Alege covoare pufoase în dormitor sau în sufragerie, însă evită holurile, bucătăria și baia, deoarece mizeria se strânge mai ușor în aceste spații, iar acestea covoare sunt mai dificil de întreținut.

Alege dimensiunea potrivită a covorului în funcție de încăpere

Înainte de a alege un covor care să se potrivească, analizează dimensiunea camerei, respectiv dimensiunea pe care dorești să o acoperi cu ajutorul unui astfel de articol. Se pare că regula conform căreia un covor nu trebuie să depășească un sfer din cameră nu mai este de actualitate, motiv pentru care trebuie să analizezi suprafața camerei, modelul covorului, pentru a vedea ce model avantajează mai bine spațiul respectiv pe care dorești să îl acoperi. Covoarele care se găsesc astăzi în locuințele moderne acoperă, de regulă, toată încăperea, în stilul mochetelor de altădată care par a reveni în această modă.