Alegerea profesiei: cum să te asiguri că te îndrepți în direcția corectă?

Alegerea profesională potrivită îți poate schimba viața în bine pe termen lung. La bazele construirii unei cariere stă multă muncă, înclinația către domeniul respectiv, dar o parte din secretul succesului stă și în semnele astrale. Consilierea profesională și orientarea către domeniile care te-ar avantaja trebuie să intervină cât mai devreme în viața ta, astfel încât calitățile tale să poată fi folosite la maximum.

Care este cel mai potrivit moment pentru alegerea profesiei?

Orientarea către un anumit domeniu ar trebui să intervină cel mai târziu în ultimul an de liceu. Nu de puține ori, elevii care au ales inițial un liceu cu profil umanist se reorintează până la finalul ciclului liceal către o facultate cu profil real, sau invers.

O mare pondere în înclinarea acestei balanțe o au și dorințele părinților, care de multe ori încearcă să își împingă copiii către zone pe care le consideră sigure și de viitor. Specialiștii în resurse umane nu recomandă, însă, exercitarea acestui tip de influență asupra tinerilor, care ar trebui să aibă libertatea de a alege domeniul care le place și în care și-ar dori să profeseze.

Există și o categorie de tineri care, după terminarea liceului, sunt mai degrabă tentați să se angajeze cât mai curând, pentru a căpăta independență financiară, lăsând studiile superioare pentru mai târziu sau optând pentru urmarea unor cursuri care nu necesită prezență permanentă. Alții preferă să aleagă anumite meserii în funcție de zodie, date fiind sugestiile astrologilor în această privință. Cert este că, deși ai oricând la dispoziție reconversia profesională, alegerea unui domeniu în care să activezi odată ce ai devenit major îți oferă oportunitatea de a evolua profesional mai rapid, într-un moment al vieții în care ai cea mai mare libertate de opțiune și de mișcare.

Angajarea în cadrul unui studio de videochat, așa cum este Kendrastudio.ro, este o variantă preferată de multe tinere absolvente de liceu sau chiar studente la cursuri de zi, pentru că le oferă posibilitatea unui program flexibil și a obținerii unor câștiguri financiare imediate – click aici dacă vrei să afli mai multe detalii!

Stabilește-ți prioritățile în viață de la bun început!

De meseria pe care o vei avea vor depinde foarte multe lucruri în viitor: dacă vei putea sau nu să deții propria ta locuință, dacă îți vei permite nu doar să îți achiți facturile lunare, ci să poți beneficia și de confort financiar, dacă îți vei putea îndeplini dorințele personale și așa mai departe. Este esențial, însă, să ai și o satisfacție în urma îndeplinirii unui anumit job, dat fiind că mare parte din timpul tău ți-l vei petrece astfel.

Fiecare persoană este unică, iar ceea ce este potrivit pentru una poate fi nepotrivit pentru alta. Este recomandabil să asculți mai degrabă de vocea ta interioară, atunci când faci opțiuni atât de importante în viață, mai degrabă decât de opiniile familiei sau ale cunoscuților. Oricât de bine intenționați ar fi aceștia, totuși, ei nu se află în pielea ta. Iar mai bine decât tine, nu poate cunoaște nimeni care sunt lucrurile care îți pot aduce satisfacția personală și profesională deplină!

Sursa foto: Pixabay.com