• Home
  • Prognoza meteo
  • Alertă meteo imediată! Ploi, vijelii şi grindină peste România. Care sunt cele mai afectate zone

Alertă meteo imediată! Ploi, vijelii şi grindină peste România. Care sunt cele mai afectate zone

alerta-meteo-imediata-ploi-vijelii-si-grindina-peste-romania-care-sunt-cele-mai-afectate-zone

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis duminică o avertizare cod galben de ploi puternice care afectează cea mai mare parte a țării. Antenționarea, valabilă până la ora 23:00, implică o serie de fenomene meteorologice severe, inclusiv posibilitatea de vijelii și grindină.

Conform raportului ANM, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zona de munte, Maramureș, Transilvania, nord-vestul Moldovei, sudul Banatului, Oltenia, nord-vestul și sud-estul Munteniei și vestul Dobrogei. Aici se preconizează că vor avea loc averse cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului cu rafale de până la 70 km/h.

În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor ajunge la 20-25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp, sporind semnificativ riscul de inundații locale.

Cu toate acestea, ANM avertizează că această instabilitate atmosferică nu se limitează la zonele menționate. Fenomene meteo similare ar putea avea loc pe arii restrânse în restul țării.

Recomandăm locuitorilor să urmărească cu atenție actualizările meteorologice și să se pregătească corespunzător pentru a face față condițiilor meteo extreme.