• Home
  • Parteneri
  • Amenajarea gradinii si a spatiilor exterioare cu piatra naturala

Amenajarea gradinii si a spatiilor exterioare cu piatra naturala

stockvault the garden110651

Daca te gandesti sa-ti actualizezi spatiul exterior, nu esti singurul, in perioada pandemiei cand am stat acasa foarte mult timp, ne-am gandit cu totii ca ar fi buna o schimbare, pentru spatiile noastre in aer liber care devin un refugiu.

Asadar, folosirea pietrei naturale poate fi o modalitate excelenta de a adauga interes si functionalitate unui proiect de reamenajare a gradinii. Iata cateva modalitati ieftine de a va ajuta sa va transformati spatiul exterior intr-un loc nou fericit si o oaza de scapare pentru perioadele in care dorim sa ne petrecem timpul liber in gradina. Inainte de a incepe orice proiect nu uitati sa verificati preturile pentru amenajari exterioare si sa va faceti un buget.

Piatra naturala, o investitie pe termen lung

Imaginatia noastra este singura limita cand vine vorba de proiectarea spatiilor exterioare folosind piatra naturala. Peretii de gradina, gropile de foc, pietrele de trepte, aleile si peretii scaunelor sunt doar cateva idei in care piatra naturala poate fi folosita in spatiile exterioare ale gradinii.

Piatra naturala poate fi folosita si in scopuri functionale. De exemplu, o piatra mare poate fi instalata ca un element de piesaj, acesta poate oferi copiilor oportunitati de joaca, dar poate oferi si securitate sau poate actiona ca un element de incurajare fizic pentru a tine vehiculele departe de peisaj.

Incepeti lucrari mici si construiti pe baza lor

Proiectele in aer liber pot fi realizate in etape pentru a le face mai accesibile financiar, recomandam sa folositi un meserias profesionist si sa verificati preturile in constructii pentru a afla valoarea adevarata a lucrarii. In loc sa crezi ca trebuie sa faci o revizie completa, poti sa iei treptat lucrarile, pana ajungi in stadiul in care ti-ai dorit.

Pentru a face o lucrare in aer liber folosind piatra naturala mai scump din punct de vedere financiar, luati in considerare colaborarea cu un arhitect peisagist sau un designer pentru a dezvolta un plan cuprinzator despre cum va arata in cele din urma peisajul cand va fi finalizat.

De asemenea, profesionistii pot ajuta la determinarea costului implementarii planului, indiferent daca alegeti sa faceti totul odata sau in etape.

Piatra naturala este o alegere durabila

Piatra naturala va rezista testului timpului. Este reciclabil si poate fi adesea obinut foarte usor. Are una dintre cele mai scazute amprente de carbon pentru materialele din mediul de constructie si este foarte usor pentru a-l face utilizabil.

Pe masura ce tot mai multi proprietari devin constienti din punct de vedere social cu privire la alegerile lor materiale, industria raspunde facand informatiile mai transparente.

Nu va lasati pacaliti de piatra falsa

Exista o conceptie gresita ca piatra naturala este scumpa, dar nu este intotdeauna asa. Adesea este mai putin costisitor decat alternativele create de catre om. Costul va depinde de obiectivele dvs. de proiectare.

Mai multe operatiuni ofera optiuni la scara mai mica realizate din resturi de productie care sunt putin costisitoare si demonstreaza angajamentul industriei fata de metodele de productie ecologice si durabile.

Piatra naturala are timpul de partea ei. Spre deosebire de alte produse care s-ar putea deteriora in timp, piatra naturala nu poate fi invinsa cand vine vorba de compararea performantei pe termen lung, intretinere si reutilizare.

Sfaturi pentru a obtine cel mai bun aspect pentru spatiul dvs exterior

Daca doriti sa creati o zona in aer liber unica pentru gradina dvs. iata o colectie de sfaturi practice pentru utilizarea pietrei naturale care va vor ajuta sa obtineti cel mai bun efect pentru oaza din curtea dvs.

  • Pentru a construi o alee cu un aspect cu adevarat rustic, folositi pietre de trepte in loc de pavele taiate, deoarece au o senzatie mai organica si sunt disponibile in mai multe variatii atat de forma, cat si de culoare.
  • Pietricelele libere sunt prea rounde si netede sub picioare pentru a fi potrivite pentru pavaj, dar daca le asezi in beton cu laturile cele mai plate in sus ele formeaza o cale grozava cu o textura interesanta.
  • Cand inconjurati un pat de flori cu pietre, in loc sa folositi pietre aspre sau ascutite care pot parea badarane, utilizati pietre netede de rau sau pietre lustruite pentru un aspect mai moale si mai amestecat.
  • Culorile plantelor tale ar trebui sa determine culoarea pietricelelor si a pietrei pe care le folosesti in jurul lor.
  • Luati in considerare amenajarea traselor la diferite niveluri si puneti plante mici pe fiecare nivel pentru a crea o senzatie botanica eleganta si iluzia de mai mult spati.
  • Fiecare poteca buna de gradina are nevoie de o destinatie intriganta, asa ca pune ceva surprinzator, cum ar fi un ornament, planta, statuie sau formatiune de stanca neobisnuita.
  • Pentru a scapa de zonele de gazon nedorite, mai degraba decat sa le pavati in intregime (care poate duce la caldura si stralucire), pietrele de pavaj din dantela cu panglici de iarba nativa pentru a crea un efect de model moale.