Andrei Caramitru lansează acuzații grave după explozia de la Crevedia: „Stația aparținea fiului primarului din Caracal, județul Olt”

VA Press

andrei-caramitru-crevedia

În urma tragediei care a avut loc sâmbătă seară la o stație GPL din comuna Crevedia, județul Dâmbovița, Andrei Caramitru a transmis un mesaj pe Facebook în care ridică mai multe semne de întrebare cu privire la autorizațiile și responsabilitățile legate de incident.

Caramitru susține că stația care a explodat funcționa fără autorizație ISU și aparținea fiului primarului din Caracal, județul Olt. El acuză că stația era protejată de autoritățile locale și că „primăria Crevedia e sub baronul de Dâmbovița”.

„Deci EVIDENT proprietarul stației care a sărit în aer, care mergea fără autorizație ISU, era omul primarului și baronului, protejat de ei și pe care i-a mega șpăguit. Sau e direct business-ul primarului și/sau baronului și ăla e de paravan. De aia funcționa, de aia poliția Dâmbovița nu putea face controale sau să intervină”, a scris Caramitru.

În plus, el critică faptul că România nu dispune de o secție de mari arși, chiar și după tragedia Colectiv. „De ce nu avem secție de mari Arși nici măcar după Colectiv? Că nu e interesant pentru baronii din sistem, nu au de ce să o facă”, adaugă el.

Mesajul se încheie cu un apel la revoltă din partea pompierilor, care și-au pierdut colegii în incident. „Catastrofa mare și la pompieri – poate ei ar trebui să se revolte acum că le mor colegii… nenorocire mare de tot, cumplit”, concluzionează Andrei Caramitru.

Explozia de la Crevedia a rezultat în 46 de răniți, un mort și aproape 10 persoane intubate, cu șanse minime de supraviețuire. Investigarea incidentului este în curs, iar autoritățile nu au emis încă un comunicat oficial.