ANM a emis avertizări de cod galben și cod portocaliu pentru mai multe regiuni din țară: furtuni, vijelii și ploi torențiale preconizate

VA Press

avertizare-meteo-anm-furtuni-vijelii-cod-portocaliu-cod-galben

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o serie de avertizări meteorologice de cod portocaliu și cod galben pentru mai multe regiuni ale țării. Cetățenii sunt avertizați să se pregătească pentru condiții meteorologice severe, inclusiv furtuni, vijelii și ploi torențiale.

Prima atenționare, un cod galben, este valabilă astăzi între orele 10:00 și 16:00 pentru sud-vestul țării. Sunt prevăzute averse, descărcări electrice, rafale de vânt de până la 65 km/h și izolat grindină. O altă avertizare cod galben este programată între orele 16:00 și 21:00 pentru Crișana, estul Olteniei, vestul Maramureșului și al Transilvaniei, precum și în Carpații Occidentali și Meridionali.

În același interval de timp, ANM a emis și un cod portocaliu pentru Banat, jumătatea de vest a Olteniei și sud-vestul Transilvaniei. Condițiile meteorologice severe, incluzând rafale de vânt de până la 80 km/h și ploi torențiale, sunt așteptate.

În plus, alte avertizări de cod galben și cod portocaliu au fost emise pentru ziua de miercuri, cu instabilitate atmosferică preconizată mai ales în jumătatea de est a teritoriului.

Autoritățile recomandă cetățenilor să fie vigilenți și să urmeze recomandările și actualizările oficiale pe parcursul perioadei de vreme instabilă.