• Home
  • Actualitate
  • Anunț important despre cardurile sociale! Cheltuiți fondurile de pe cardurile de alimente până la finalul anului

Anunț important despre cardurile sociale! Cheltuiți fondurile de pe cardurile de alimente până la finalul anului

carduri-sociale

Cardurile pentru alimente, emise inițial în vara anului 2022, continuă să fie un sprijin important și în acest an. Beneficiarii trebuie să fie atenți la termenele limită pentru cheltuirea fondurilor de pe aceste carduri, deoarece decembrie 2023 marchează ultima perioadă în care acestea sunt valabile.

În decembrie, a fost transferată ultima sumă de bani pe cardurile sociale, care se apropie de data de expirare. Beneficiarii au avut posibilitatea de a cheltui acești bani până la sfârșitul lunii, altfel sumele neutilizate urmează să fie retrase.

Anul 2023 este ultimul an de valabilitate a voucherelor pentru alimente, expirând la începutul anului 2024. Ajutorul financiar total a fost de 1.500 de lei, distribuit în 6 tranșe bimestriale de câte 250 de lei fiecare. Acești bani au fost alocați cetățenilor români cu situații financiare dificile.

Eligibilitatea pentru cardurile sociale a fost definită de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Categoriile incluse sunt oamenii fără adăpost, pensionarii cu venituri nete sub 1.500 de lei, familiile cu venituri mici cu cel puțin doi copii, familiile monoparentale cu venituri sub 600 de lei, familiile eligibile pentru ajutor social conform Legii nr. 416/2001, și persoanele cu handicap cu venituri sub 1.500 de lei.

Pe lângă acestea, există și preocupări legate de ajutoarele pentru încălzire. Acestea vor fi disponibile până în martie 2024, iar suma depinde de informațiile furnizate în cererea de acordare. Solicitanții trebuie să prezinte la primărie o cerere și o declarație pe proprie răspundere, detaliind sistemul de încălzire al locuinței, compoziția familiei și veniturile lunare, care nu trebuie să depășească 1.386 de lei per membru de familie sau 2.053 de lei pentru persoanele singure.