Anunţ terifiant pentru Simona Halep: „Opt ani de suspendare”

Simona Halep trista

Simona Halep, fosta campioană de Grand Slam, își așteaptă verdictul în scandalul de dopaj care i-a oprit temporar cariera, punând-o pe linia de plutire pentru o posibilă suspendare de până la 8 ani. Sportiva româncă nu a mai participat la nicio competiție din luna august a anului trecut, când a fost suspendată și a început procesul său.

După nouă luni de încercări de a dovedi neadevărul acuzațiilor de dopaj, Halep a avut în sfârșit șansa de a-și prezenta cazul la tribunalul Sport Resolutions de la Londra. Adăugând la acestea și descoperirea neregulilor în pașaportul său biologic, situația sportivei s-a complicat și mai mult.

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, a reacționat la speculațiile despre pedeapsa extremă de 8 ani, spunând: „Ar fi ceva dus la extrem opt ani. Opt ani în cazul în care ai fi găsit kilograme de substanțe dopante în organismul cuiva. Din punctul meu de vedere, cu siguranță îi vor da minimum un an”.

După audierea Simonei Halep, directoarea Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), Gabriela Andreiașu, a declarat că o decizie va fi luată în aproximativ două săptămâni. „Audierile s-au desfășurat pe parcursul mai multor ore, în fiecare zi… Așteptăm un termen de minimum 14 zile, deoarece așa stipulează regulamentul Sport Resolutions și cel al ITIA”.

Este încă neclar cum va evolua cariera Simonei Halep în contextul acestui scandal. Cu toate acestea, fanii sportului alb și ai Simonei așteaptă cu nerăbdare verdictul.