• Home
 • Sănătate
 • Apă cu miere și oțet de mere – Consumat pe stomacul gol, face minuni cu organismul

Apă cu miere și oțet de mere – Consumat pe stomacul gol, face minuni cu organismul

otet de mere si miere kilocalorii e1650281304247 1140x570 1.jpg

Beneficiile combinației de oțet de mere și miere de albine în tratamentul obezității

Oțetul de mere și mierea de albine sunt două ingrediente naturale cu proprietăți benefice pentru sănătate și care pot ajuta în procesul de pierdere în greutate. Oțetul de mere are un pH mai ridicat decât alte tipuri de oțet și este considerat cea mai bună opțiune pentru a fi folosit în acest scop.

Mierea de albine, pe de altă parte, este recunoscută ca un elixir pentru sănătate și are numeroase proprietăți terapeutice. Este și un îndulcitor natural care poate sprijini metabolismul în diverse moduri și nu se deteriorează în timp.

Pe lângă faptul că este benefic pentru sănătate, oțetul de mere are și capacitatea uimitoare de a se menține nealterat. Conține o gamă importantă de vitamine, printre care vitaminele A, C, D, K și complexul de vitamina B, precum și sodiu, calciu, fosfor, potasiu și săruri minerale. Astfel, are proprietăți cicatrizante, tonifiante, calmante și antioxidante.

Oțetul de mere poate trata și preveni apariția obezității, iar înlocuirea zahărului din dietă cu un îndulcitor natural precum mierea poate fi benefică pentru metabolism. Mierea poate contribui la prevenirea diabetului și diabetului juvenil și este excelentă în combinație cu oțetul de mere pentru organismul nostru.

Există o rețetă simplă pentru un amestec anti-obezitate care implică oțet de mere, miere de albine și usturoi. Acest tratament natural pentru pierderea în greutate poate fi folosit de persoanele supraponderale și are efecte benefice datorită proprietăților ingredientelor.

Rețeta constă în amestecarea a 1 borcan de 400 g de miere, 1 cățel mare de usturoi, 400 ml oțet de mere și un borcan gol de 800 g. Usturoiul se curăță și se pisează, apoi se adaugă în borcan. Se completează cu miere și oțet de mere până se umple borcanul, iar apoi se amestecă până mierea se dizolvă. Borcanul se lasă la macerat timp de 10 zile, fiind agitat minim o dată la 2 zile.

După perioada de macerare, lichidul se filtrează și se păstrează într-o sticlă la loc răcoros. Se ia o linguriță din acest amestec în fiecare dimineață, pe stomacul gol, iar după 5 zile se va observa o reducere a apetitului.

Pe lângă beneficiile în pierderea în greutate, acest amestec mai are și alte efecte benefice asupra organismului, cum ar fi:

 • Eliminarea acidității din stomac și ameliorarea arsurilor.
 • Ajutor în lupta cu kilogramele în plus.
 • Ameliorarea durerilor în gât.
 • Contribuție la sănătatea articulară și reducerea durerilor articulare.
 • Îmbunătățirea sănătății digestive.
 • Oferirea unui aspect mai tânăr pielii.
 • Eliminarea respirației neplăcute.
 • Reducerea inflamației în organism.
 • Oferirea de energie suplimentară.

De asemenea, se poate prepara și o băutură simplă cu oțet de mere, miere de albine și apă. Se amestecă o linguriță de miere și o linguriță de oțet de mere într-o cană de apă caldă. Această băutură se consumă dimineața, pe stomacul gol, cu 20-30 de minute înainte de mese, în fiecare zi.

Ambele rețete pot fi integrate într-un stil de viață sănătos și echilibrat, alături de o alimentație adecvată și de exerciții fizice regulate, pentru a sprijini procesul de pierdere în greutate și a menține o stare de sănătate optimă.

Sursa foto: www.kilocalorii.ro