• Home
  • Actualitate
  • AUR propune majorarea salariului minim la 5.000 de lei și reducerea taxării muncii până la 25%

AUR propune majorarea salariului minim la 5.000 de lei și reducerea taxării muncii până la 25%

Bani

Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a inițiat un proiect de lege care vizează modificări semnificative în politica salarială a României. Conform acestui proiect, AUR propune creșterea salariului minim la 5.000 de lei și aplicarea unei taxări reduse de maximum 25% pentru primele 5.000 de lei din salariu. Această măsură este prezentată ca o adaptare la contextul economic actual al României, urmărind creșterea veniturilor nete ale angajaților fără a exercita presiuni suplimentare asupra mediului de afaceri.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții AUR au subliniat că această inițiativă legislativă nu va avea un impact negativ asupra bugetului de stat, deoarece suma totală colectată prin taxe rămâne neschimbată. Ei argumentează că majorarea salariului minim, combinată cu reducerea taxării, va stimula consumul intern, ceea ce va rezulta într-o creștere a veniturilor statului din colectarea TVA. De asemenea, se așteaptă ca această măsură să atragă forța de muncă românească din străinătate înapoi în țară.

Reprezentanții partidului susțin că propunerea lor reflectă o realitate deja existentă în economia românească, unde antreprenorii sunt adesea forțați să încalce legea pentru a oferi angajaților plăți suplimentare, scoțând banii din firme sub formă de dividende. Astfel, implementarea acestui proiect de lege ar avea ca efect aducerea la suprafață a economiei neoficiale și o colectare mai eficientă a taxelor și impozitelor.