• Home
  • Prognoza meteo
  • Avertizări ANM de fenomene periculoase în 10 județe: Cod galben și portocaliu de ploi torențiale, grindină și vânt puternic

Avertizări ANM de fenomene periculoase în 10 județe: Cod galben și portocaliu de ploi torențiale, grindină și vânt puternic

Avertisment ANM

România este în alertă meteorologică. Administrația Națională de Meteorologie a emis coduri galben și portocaliu de ploi torențiale, grindină și vânt puternic, care vor afecta 10 județe din România în următoarele ore.

Codul galben, care indică potențiale condiții meteo periculoase, este valabil în Județul Alba, Mureș, Covasna, Bacău, Galați, Vrancea, Vaslui și Suceava. Acesta semnalează descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, averse care local vor acumula peste 20-25 l/mp, precum și intensificări ale vântului.

Mai alarmant este codul portocaliu, valabil în Județul Bacău, Galați, Vrancea, Vaslui și Suceava. Acesta avertizează asupra averse torențiale care vor acumula peste 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, aceste condiții meteo pot cauza daune semnificative și pun în pericol viața oamenilor. Autoritățile le-au sfătuit pe persoanele din aceste regiuni să ia măsuri de precauție și să fie conștiente de condițiile meteo iminente.