• Home
  • Prognoza meteo
  • Avertizări meteorologice de cod galben și portocaliu. Zonele lovite de viscol puternic și ninsori abundente

Avertizări meteorologice de cod galben și portocaliu. Zonele lovite de viscol puternic și ninsori abundente

harta-anm-cod-galben-si-portocaliu

Sâmbătă dimineața, multe regiuni din România au fost afectate de o ninsoare abundentă, creând condiții dificile de trafic în județele Bistrița-Năsăud, Maramureș și Suceava, unde s-au format viscole și straturi groase de zăpadă. Traficul rutier este îngreunat și pe Autostrada A1 Sibiu – Deva, precum și în zonele montane și pe anumite segmente de drumuri naționale, inclusiv DN 67C și DN 67D, gestionate de Departamentul Regional de Drumuri și Poduri Craiova. Echipele de deszăpezire sunt la lucru, folosind lama și material antiderapant.

Până duminică, 24 decembrie, este în vigoare un cod galben ce include avertizări de intensificări ale vântului în toată țara, ninsori moderate cantitativ la munte și ninsori viscolite în Maramureș și Transilvania.

De asemenea, un cod portocaliu de viscol puternic este valabil de la 22 decembrie, ora 18, până la 24 decembrie, ora 10. Această avertizare se referă la viscol puternic în zona montană înaltă, cu rafale de vânt ce pot atinge 110-120 km/h, determinând vizibilitate redusă și zăpadă troienită, în special la altitudini de peste 1500 de metri.

Datorită vântului puternic, toate manevrele din porturile de la Marea Neagră au fost suspendate temporar. Șoferii sunt sfătuiți să se informeze cu privire la restricțiile de trafic și condițiile meteorologice, să-și echipzeze autovehiculele corespunzător și să urmeze recomandările autorităților pentru o deplasare în siguranță.