• Home
 • Sănătate
 • Banane fierte cu scorțișoară: Rețeta neobișnuită cu beneficii surprinzătoare pentru sănătate

Banane fierte cu scorțișoară: Rețeta neobișnuită cu beneficii surprinzătoare pentru sănătate

Banane fierte

Adesea trecut cu vederea în preferințele culinare, bananul se poate transforma într-un aliat puternic pentru sănătatea noastră. O metodă inedită de utilizare a acestui fruct este prepararea sa sub formă de decoct, combinând bananele cu scorțișoara. Această rețetă simplă, dar efectivă, a început să câștige popularitate pentru beneficiile sale multiple asupra sănătății.

Bogate în magneziu și potasiu, bananele contribuie la relaxarea sistemului nervos, combaterea stresului și îmbunătățirea funcțiilor cerebrale. Fierberea bananei, chiar cu coaja, poate amplifica aceste beneficii, oferind o sursă concentrată de nutrienți. Pe lângă efectul energizant, bananele sunt eficiente și în menținerea tonusului muscular.

Scorțișoara, un alt ingredient cheie al acestei rețete, este recunoscută pentru proprietățile sale de reducere a nivelului de zahăr și colesterol din sânge. Considerată un antiseptic natural, scorțișoara adaugă nu doar aromă, ci și valoare terapeutică amestecului.

Utilizarea acestui decoct de banane poate fi deosebit de benefică în cazuri de artrită, artroză, migrene și chiar în controlul greutății. Prepararea este simplă: fierbeți o banană curățată și scorțișoara în apă, strecurați și consumați lichidul cald, ideal înainte de culcare pentru un somn liniștit.

Noaptea mintea zburdă pe culmi – propoziţia asta poate defini mulţi oameni dintr-o eră în care stresul este „la putere”. Conform Healthyfoodteam, reţeta bananelor fierte a făcut înconjurul lumii într-un timp scurt. Aceasta este benefică celor care suferă de insomnii severe.

Ai nevoie de:

 • o banană organică
 • o cănuţă de apă
 • puţină scorţişoară (opţional)

Ce trebuie să faci:

 1. Taie ambele capete ale bananei
 2. Decojeşte-o
 3. Pune-o în apă fiartă
 4. Las-o să fiarbă pentru zece minute
 5. Pune apa într-o cană folosind strecurătoarea
 6. Dacă vrei, presară scorţişoară
 7. Bea-o cu o oră înainte de a te culca