Barba este din nou în trend: date și curiozități despre părul facial, de-a lungul timpului

Barba nu a fost la modă mult timp, mai ales când era vorba despre cei care aveau un anumit statut profesional. Trendurile însă se schimbă în permanență și din ce în ce mai mulți bărbați de toate vârstele, dar în special tinerii, o poartă acum sub diferite forme.

Iar în aceste zile, datorită unui procent foarte mare de bărbați care au readus la viață barba și numeroaselor motive pentru a o purta, au apărut și foarte multe saloane unde reprezentanții sexului masculin au parte de servicii speciale de frizerie, astfel încât rezultatul obținut să se potrivească perfect fizionomiei și stilului lor de viață.

Iată o serie de curiozități despre barbă: în trecut și acum

Bărbați celebri cu barbă

De-a lungul istoriei au existat foarte mulți bărbați celebri cu barbă, printre aceștia putându-se specifica Albert Einstein, Abraham Lincoln sau Adolf Hitler. Dar nu toate bărbile au fost la fel, căci ele au trecut prin numeroase tendințe ale modei de-a lungul timpului. 

Abraham Lincoln, în 1860, purta o barbă cu o lungime între patru și șase centimetri lungime, fără mustață deasupra gurii. A fost în trend apoi stilul de barbă lungă, groasă și cât mai moale.

A urmat mustața de două degete, devenită faimoasă datorită celebrului actor Charlie Chaplin, iar după o perioadă de timp a apărut mustața în genul celei purtate de Adolf Hitler. Mai târziu, în jurul anilor 1940, a fost foarte la modă mustața îngustă și elegantă a lui Clark Gable. Barba plină clasică a revenit în jurul anilor 1970, așa cum era purtată de Beatles și hipioți.

După ce barba nu a mai fost la modă între anii 1990 și 2000, această tendință a luat din nou un avânt foarte mare, revenind cu putere, în special pe fețele bărbaților sub 30 și a celor peste 60 de ani.

Cea mai lungă barbă din lume aparținea lui Hans Langseth, din SUA și avea nici mai mult, nici mai puțin de 5.33 metri. Deținătorul acesteia a murit în anul 1927.

Potrivit unor studii, cea mai comună barbă este cea care crește pe parcursul a trei zile, iar pe locul doi se află barba foarte deasă. 

De ce poartă totuși bărbații barbă?

Cei mai mulți dintre cei care aleg să își lase barba să crească cred despre ei că, în acest fel, arată și se simt mult mai masculini și atrăgători pentru sexul frumos. Cine ar fi crezut că o barbă frumos aranjată poate fi suficientă pentru o întâlnire reușită? Sau că poate crește foarte mult încrederea în sine?

Un alt motiv pentru care o mare parte dintre tineri poartă barbă este că aceasta îi face să arate mult mai maturi și sunt luați mai în serios de către cei din jur.

Dacă femeile au la dispoziție numeroase opțiuni de a se aranja, pentru un bărbat coafura, barba sau tatuajele îi pot ajuta să-și sublinieze propria personalitate sau creativitate.

În aceste zile, datorită rețelelor de socializare, bărbații își găsesc numeroase modele de urmat în rândul vedetelor, așa cum este David Beckham, și aleg să-i imite. Ca bărbat, dacă vrei să afli ce tip de coafură sau barbă ți se potrivește, în funcție de fizionomie sau personalitate, poți da click aici pentru a afla serviciile oferite de către specialiștii în domeniu.

Un alt motiv frecvent pentru care mulți bărbați aleg să poarte barba este pentru că își doresc să economisească timp. Un om obișnuit poate petrece peste 3300 de ore doar bărbierindu-se.

În concluzie, există numeroase motive întemeiate pentru care un bărbat alege să poarte barbă, însă, în ceea ce privește forma aleasă, este doar o chestiune care ține de gustul personal sau de recomandările primite de la specialistul salonului de frizerie.

Sursa foto: shutterstock.com